Nogomet

Odgođena već druga utakmica Ajaxa zbog štrajka nizozemske policije

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 09.09.2024.
Odgođena već druga utakmica Ajaxa zbog štrajka nizozemske policije
Foto: EPA

I druga utakmica nizozemske lige u kojoj sudjeluje Ajax Amsterdam otkazana je zbog prijetnje štrajkom nizozemske policije, priopćio je klub u ponedjeljak.

Nedjeljna utakmica Eredivisie između Ajaxa i Utrechta u Johan Cruyff Areni neće se održati zbog sigurnosnih razloga, odlučile su gradske vlasti u ponedjeljak.

Igraj na utakmice nizozemskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurnost igrača, navijača i javnog reda u gradu ne može se jamčiti bez važnih napora policije", priopćila je gradska uprava Amsterdama.

Razgovaralo se i o mogućnosti igranja iza zatvorenih vrata.

"No čak i tada, rizik od nemira i nesigurnih situacija je prevelik i neodgovoran da bi se poduzeo bez mogućeg angažiranja policije", dodaje se u priopćenju grada.

Ajax je rekao da su razočarani jer su smatrali da je utakmica mogla proći i bez policije "uz dodatne mjere i dobre dogovore između oba kluba i navijača". Nizozemskom 'Klassiekeru', Ajaxovu gostovanju kod Feyenoorda u Rotterdamu 1. rujna grad Rotterdam zabranio je gostovanje zbog planiranog štrajka policije.

Nizozemska policija od svibnja vodi kampanju za bolje uvjete prijevremenog umirovljenja, izričući manje kazni, zatvarajući policijske postaje za javnost i organizirajući bučne prosvjede sa sirenama. Najavili su da neće biti policije na utakmici Ajax - Utrecht, koja je prošle sezone uključivala sukobe suparničkih navijača. Policijski sindikat poručio je da će se štrajkovi nastaviti ako ne bude dovoljno izgleda za pomak u sporu oko prijevremenog umirovljenja. test

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!