Nogomet

Dinamov veznjak na posudbi, proglašen igračem mjeseca u novom klubu

Mario Borko • utorak, 10.09.2024.
Dinamov veznjak na posudbi, proglašen igračem mjeseca u novom klubu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Bulat ove je sezone iz Dinama otišao na posudbu u belgijski Standard Liege kojeg vodi bivši trener Hajduka Ivan Leko. Šibenčanin je vrlo brzo oduševio navijače koji su ga izabrali za igrača mjeseca...

Dinamo je nakon teško izborene dvostruke krune u prošloj sezoni, u novu krenuo sjajno. Izborio je Ligu prvaka, u prvenstvu je neporažen, a po svemu sudeći i na tržištu je odradio odličan posao. Uglavnom se sipaju hvalospjevi na pridošlice, a nekako u sjeni Marko Bulat je nakon tri godine napustio klub.

Igraj na utakmice belgijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

22-godišnji Šibenčanin u Dinamu se dugo mučio s ozljedama i formom, a onda je po dolasku Igora Bišćana dobio naslovnu ulogu. Bio je standardan, ali onda mu se opet dogodila ozljeda, Petar Sučić iskoristio je svoju šansu i Bulat je polako pao u drugi plan.

Od Dinama se oprostio golom u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a iako je u zimi potpisao novi ugovor, u srpnju se pridružio bivšem treneru Hajduka Ivanu Leki u belgijskom Standardu. S njim je otišao i Boško Šutalo, a obojica su nezamjenjivi u danas posrnulom belgijskom velikanu.

Standard ima financijskih problema i iako Bulat u ugovoru ima otkupnu klauzulu pitanje je hoće li moći platiti odštetu za igrača koji prema Transfermarktu vrijedi 3.5 milijuna eura. A po svem sudeći to bi sigurno želio napraviti jer je Bulat odmah na početku sezone izabran za igrača mjeseca.

Standard je trenutno deseti s osam osvojenih bodova, a fascinira gol razlika 2-3. Bulat je zabio jedan od ta dva gola u minimalnoj pobjedi protiv Club Bruggea (1:0). Prije reprezentativne stanke Standard je izgubio kod Leuvena, a Leko je pod sve većim pritiskom.

Bulat je u novom klubu dobio nešto slobodniju ulogu. Igra iza napadača u sustavu 3-5-1-1 i izvodi prekide. Bit će zanimljivo pratiti kako će se dalje razvijati njegov put, ali i put preostalih Hrvata u klubu. Standard nakon reprezentativne stanke gostuje kod Dendera koji je na opće iznenađenje trenutni lider prvenstva. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!