Nogomet

Kane večeras stoti put nastupa za Englesku, prije njega to je uspjelo samo devetorici velikana

Mario Borko • utorak, 10.09.2024.
Kane večeras stoti put nastupa za Englesku, prije njega to je uspjelo samo devetorici velikana
Foto: EPA

Englezi će večeras na Wembleyu u sklopu Lige B Lige nacija dočekati Finsku, a bit će to posebni trenutak za Harryja Kanea koji će odigrati svoju 100. utakmicu u dresu reprezentacije i tako se pridružiti izabranom društvu...

U nedjelju je Luka Modrić protiv Poljske odigrao 180. utakmicu u kockastom dresu i tako još jednom ušao u povijesne knjige kao drugi Europljanin s najviše nastupa za svoju zemlju. Večeras će svečani trenutak što se tiče broja nastupa imati njegov bivši suigrač iz Tottenhama Harry Kane.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije protiv Finske će 100. puta zaigrati u dresu Gordi Albiona. Debitirao je 27. ožujka 2015. godine protiv Litve i odmah postigao pogodak, prvi od ukupno 66 u 99 nastupa. Kane je kao kapetan predvodio Englesku 2018. do prvog polufinala Svjetskog prvenstva nakon 28 godina, 2021. Englezi su prvi puta igrali finale Eura, a ove su godine to ponovili.

Kane je u blistavoj karijeri bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva (2018.) i Eura (2024.), a prošle je sezone na klupskoj razini u dresu Bayerna osvojio Zlatnu kopačku. S odmakom vremena sigurno ćemo govoriti o najvećem engleskom napadaču svih vremena, a možda i najvećem nogometašu uopće.

U klubu 100 nalazi se samo devet Engleza, među njima tek jedan napadač, Wayne Rooney koji je na vječnoj ljestvici drugi sa 120 nastupa. Prvi je Peter Shilton koji je 125 puta branio engleska vrata. Tu su još David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108), Ashley Cole (107), Sir Bobby Charlton (106), Frank Lampard (106) i Billy Wright (105).

Od aktivnih igrača najbliže Kaneu je Kyle Walker, ali izvjesno je da će 31-godišnji napadač, ako ne bude ozljeda, postati igrač s najviše nastupa u povijesti najstarije reprezentacije na svijetu.

Primjera radi, Hrvatska u klubu 100 ima 11 igrača, a uskoro će im se pridružiti i Andrej Kramarić koji je trenutno na 98 nastupa. test

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!