Nogomet

Englezi protiv Finaca potvrđuju status velikog favorita Lige B Lige nacija

Mihaela Bradovski • utorak, 10.09.2024.
Englezi protiv Finaca potvrđuju status velikog favorita Lige B Lige nacija
Foto: EPA

Engleska u drugom kolu skupine 2 Lige B Lige nacija na Wembleyju dočekuje Finsku. Cilj Engleza je jasan, vratiti se u Ligu A, a početak tog puta bio je dobar...

Engleska je odradila vrlo loše prošlo izdanje Lige nacija i najuglednija je reprezentacija koja je napustila najviši razred i spustila se u Ligu B. Sada mora proći kroz "čistilište" da bi se vratila u elitni rang.

Igraj na Engleska - Finska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnici su reprezentacije koje nisu atraktivne i protiv svake od njih Engleska je favorit, ali opet nisu to one loše reprezentacije koje ćete lakoćom natrpati, svaka ima svoju kvalitetu i sposobna je kreirati iznenađenje protiv onih najvećih.

U prvom kolu Engleska je gostovala u Dublinu i upisala je pobjedu 2:0 riješivši sve već u prvom poluvremenu kada su loptu u mrežu slali Declan Rice i Jack Grealish.

Sada slijedi dvoboj protiv još jedne reprezentacije koja na papiru ne bi trebala biti problem, ali to treba potvrditi i na travnjaku. Finska nije veliko ime, ali itekako je znala namučiti i veće reprezentacije.

Finci su vrlo loše otvorili nastup u Ligi nacija, gostovali su u Pireju kod Grčke gdje su upisali vrlo uvjerljiv poraz 3:0. Ne samo da su u tom susretu izgubili, ostali su i bez iskusnog veznjaka iz švedskog Djurgardena Rasmusa Schullera koji je zaradio ozljedu.

Pobjeda na Wembleyju bila bi za Finsku jedna od najvećih u njenoj nogometnoj povijesti, svladala je prije nekoliko godina u gostima Francusku, ali to je bilo u prijateljskoj utakmici, ovo je ipak susret od puno većeg značaja.

Mjesto, vrijeme, sudac

London, Wembley, 20:45

Sudac: Morten Krogh (Danska)

Prošli dvoboj

Engleska i Finaks posljednji put susreli su se još davne 2001. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te je Engleska slavila s 2:1. Englezi su tada završili na prvom mjestu u skupini, a Finska je bila treća.

Prognoza

Engleska je veliki favorit i očekuje se njena glatka, a moguće i uvjerljiva pobjeda. test

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!