Nogomet

Izjednačen i zanimljiv dvoboj u Pragu, Češka i Ukrajina moraju ići na pobjedu

Mihaela Bradovski • utorak, 10.09.2024.
Izjednačen i zanimljiv dvoboj u Pragu, Češka i Ukrajina moraju ići na pobjedu
Foto: EPA

U drugom kolu Lige B Lige nacija skupine 1 Češka u Pragu dočekuje Ukrajinu. Dvoboj je to ravnopravnih protivnika koji trebaju tri boda iz ovog susreta...

Ulazak u Ligu naciju bio je loš i za Češku i za Ukrajinu te se i jedni i drugi moraju vaditi i tražiti isključivo pobjedu u ovom susretu. Posebno se to odnosi na Češku koja je u statusu domaćina i novo prosipanje bodova moglo bi biti itekako kobno.

Igraj na Češka - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi otvorili su Ligu nacija porazom, Češka je izgubila s visokih 4:1 u gostima kod sve bolje Gruzije, a Ukrajina je kao domaćin razočarala i izgubila s 2:1 od Albanije.

Češka se našla na udaru velikih kritika nakon vrlo razočaravajućeg nastupa kod Gruzije. Upisala je visok poraz, a domaćin ju je posve nadigrao. I kao da već nema problema s ozljedama, ostala je i bez veznjaka Sparte Mateja Rynesa.

Sve je bilo riješeno već do polovice drugog poluvremena, tu je Gruzija već vodila s 4:0 i bilo je samo pitanje koliko će uvjerljivo slaviti. U završnici je Češka smanjila zaostatak, ali bilo je to samo uljepšavanje katastrofe.

I Ukrajinci su doživjeli veliko razočaranje i to kao domaćini protiv Albanije. Susret je igran baš i Pragu gdje je Ukrajina bila domaćin, ali nije odigrala ništa impresivno i zasluženo je poražena.

Nakon ova dva poraza, obje reprezentacije su u situaciji da im je pobjeda jako potrebna i moraju pokušati doći do pobjede jer pitanje je što bi im remi donio.

Mjesto, vrijeme, sudac

Prag, Fortuna Arena, 20:45

Sudac: John Beaton (Škotska)

Prošli dvoboj

Posljednje službene susrete imali su u Ligi nacija 2018. godine i oba puta slavila je Ukrajina. U Češkoj je dobila s 2:1 golovima Konopljanke i Zinčenka, a Schick je zabio za Čehe. U Harkivu je bilo 1:0, a pobjedu Ukrajini donio je Ruslan Malinovski. Kasnije su odigrali jednu prijateljsku utakmicu koja je završena 1:1.

Prognoza

Vrlo izjednačen dvoboj koji bi mogao završiti remijem. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!