Nogomet

Olić: 'Imamo još dvije utakmice i sve u svojim rukama i nogama'

Branimir Korać • utorak, 10.09.2024.
Olić: 'Imamo još dvije utakmice i sve u svojim rukama i nogama'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine poražena je od Portugala s 2:0 te će se do kraja kvalifikacija boriti za drugo mjesto u skupini...

Portugal je nadigrao Hrvatsku i upisao je vrlo uvjerljivu pobjedu. Ivica Olić svjestan je snage i kvalitete Portugala.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Portugal je reprezentacija koja je godinama u vrhu u svim kategorijama europskog i svjetskog nogometa. Imaju se uvijek čemu nadati na velikim natjecanjima, a o kontinuitetu ne moram ni govoriti. Vidi se da su stvarno uigrani i ako im dozvoliš i malo prostora, to kažnjavaju. To smo vidjeli u A reprezentaciji, također sad u U-21, igraju fantastično. Kad nemaju pritisak i kad osjete da mogu ući u taj prostor. Ono što mene raduje u odnosu na prvu utakmicu, jako sam zadovoljan kako su dečki odigrali prvo poluvrijeme pogotovo. Tu smo imali neke svoje prilike, ali nažalost nismo uspjeli zabiti gol. Volio bih vidjeti kakva bi utakmica onda bila i kako bi oni reagirali, a prostor za kontre i polukontre bi bio još veći za nas. Raduje me da sam u odnosu na prvu utakmicu vidio zajedništvo i želju, a to je onaj put kojim želim da ova reprezentacija ide. Imamo još dvije utakmice i sve u svojim rukama i nogama. Nakon ovoga okupljanja, nadam se da će nešto ostati od ovih zahtjeva koje smo pred njih postavili. Volio bih da u ova tri, četiri tjedna i Cvijanović, Hrgović, i Gabi koji je tek promijenio klub, i Lovro... Imamo dosta igrača koji nisu u ritmu utakmica i volio bih da to više minuta dobiju, a to je jako važno kad dođeš na ovakve utakmice i kad imaš ritam."

Portugalci su vrlo brzi, uigrani, jednostavno se osjeti klasa.

"U svakom trenutku znaju gdje stoje, ne gube glavu i razum, ali isto tako moram priznati, pogotovo u prvom poluvremenu, uspjeli smo im dva, tri pasa odigrati, dolazili smo u polušanse, poluprilike i prilike. Mislim da je vrlo važno da nakon one utakmice koju je tamo izgubila, danas je napravila korak naprijed i to je nama put - ništa ne ide preko noći. Sport je malo duža priča u kojoj treba duže vremena da oni to shvate. Imali smo dvije utakmice uzeli tri boda. Prvu možda i nezaslužena tri boda, ali u drugoj utakmici imaš šanse da im daš gol. Najviše me raduje da sam vidio momčad, da sam vidio ekipu, jedan za drugoga su tu i to je ono što želim gledati. Znao sam da je Portugal dobar, znamo da je Španjolska vrh, ali ja želim da mi budemo bolji i da danas-sutra jedan novi igrač dođe u A reprezentaciju."

U drugom dijelu i Hrvatska je imala razdoblja kada je ugurala Portugal u njihovih 30 metara.

"Krenuli smo u veći rizik i digli se, bili smo i mi ti koji su htjeli do doći do izjednačenja. Šteta zbog drugog gola, a vidjeli smo šanse Franje, Crnca, Matkovića glavom, to je sve prošlo kod 1:0, imali smo svoje prilike. Jako sam zadovoljan s obzirom na to da smo praktički do 90. minute bili u igri."

Do kraja Hrvatska mora upisati obje pobjede.

"Imamo Andoru, a Grci se pripremaju samo za nas. Moramo se pripremiti najbolje što možemo, Grci su zasluženo slavili kod kuće protiv Portugala. Mi smo kod njih imali i Baturinu i Sučića, kvalitetni su i nimalo neće biti lako. Čeka nas teška utakmica, ali vjerujem da imamo kvalitetu i snagu. Nadam se da ćemo moći proći izravno." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!