Nogomet

Niko Sigur u debiju za Kanadu kompletirao dva dodavanja i napravio tri prekršaja

Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
Niko Sigur u debiju za Kanadu kompletirao dva dodavanja i napravio tri prekršaja
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Nogometaš Hajduka Niko Sigur noćas je ostvario debi za reprezentaciju Kanade protiv Meksika. U prijateljskoj utakmici koja je završila bez pobjednika, Sigur je odigrao 13 minuta na poziciji defenzivnog veznjaka...

Reprezentativna akcija u rujnu je završila u utorak, a posljednje su u akciji bile južno i sjevernoameričke reprezentacije koje su noćas igrale svoje posljednje utakmice.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanađani su nakon pobjede protiv SAD-a, u drugoj rujanskoj prijateljskoj utakmici remizirali s Meksikom 0:0. Meksikanci su bili nešto opasniji, uputili su dvostruko više udaraca, ali nisu uspjeli postići pogodak. Najzanimljivija vijest iz hrvatske perspektive je debi Nike Sigura u dresu kanadske reprezentacije.

21-godišnji igrač Hajduka dobio je posljednjih 13 minuta na poziciji zadnjeg veznog. U igru je ušao umjesto veznjaka Vancouvera Alija Ahmeda, a kompletirao je dva dodavanja i napravio tri prekršaja.

“Osjećaj je sjajan. Posljednjih mjeseci nisam igrao puno i dobiti minute u ovakvoj utakmici, debitirati za Kanadu protiv Meksika na ovakvom stadionu je zaista nevjerojatno. Ovo je motivacija da u budućnosti nastavim raditi još jače i rastem s ovom momčadi. Utakmica je bila žustra, odmah sam se našao u nekoliko duela za koje mislim da nisu morali biti označeni kao prekršaji. Teško je ući s klupe u tako intenzivnoj utakmici, ali osjećao sam se jako dobro“, rekao je Sigur nakon debija.

Polivalentni igrač za hrvatsku je reprezentaciju do 21 godine odigrao devet utakmica, a ovo je bilo prvi puta da je obukao kanadski dres. Ove sezone se mučio s ozljedama i u Hajduku je skupio samo 31 minutu. S obzirom na put teško je očekivati da će u petak zaigrati na Maksimiru protiv Dinama, ali nada se da će nakon toga uhvatiti kontinuitet koji će mu omogućiti poziv za reprezentativnu akciju u listopadu:

“Atmosfera u svlačionici je dobra. Željeli smo pobijediti, ali remi s Meksikom koji je praktički igrao na domaćem terenu i pobjeda protiv SAD-a su zaista sjajan rezultat i možemo biti zadovoljni. Nekoliko godina nisam igrao u Kanadi. Imam mnogo prijatelja u Torontu i nadam se da ću nastupiti u toj utakmici i dobiti priliku pokazati što mogu.“

Dodajmo i to da je SAD remizirao s Novim Zelandom. Amerikanci u posljednjih sedam utakmica imaju samo jednu pobjedu, a remijem su uspjeli prekinuti niz od tri uzastopna poraza. Christian Pulišić zabio je za vodstvo SAD-a u 69. minuti, a Ben Waine donio je Novozelanđanima remi u 89. test

Prijateljske utakmice:
Kanada – Meksiko 0:0
SAD – Novi Zeland 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!