Nogomet

Klubovi sa začelja SuperSport Prve nogometne lige bore se za prolazak u kupu

Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
Klubovi sa začelja SuperSport Prve nogometne lige bore se za prolazak u kupu
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Danas je od 16:30 na rasporedu devet utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Dugopolje na svom terenu dočekuje Bijelo Brdo, a obje ekipe u prvenstvu su još uvijek bez pobjede...

SuperSport Hrvatski nogometni kup je natjecanje koje zbog svog poludirigiranog ždrijeba ne pruža često velika iznenađenja, ali ona se s vremena na vrijeme dogode. Prije dvije sezone BSK Bijelo Brdo je stigao do četvrtfinala, a sada ga na prvoj prepreci ove sezone čeka teško gostovanje kod Dugopolja.

Igraj na Dugopolje – Bijelo Brdo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mirko Labrović u travnju je preuzeo Dugopolje, a od tada je u 13 službenih utakmica ostvario tri pobjede (jednu na jedanaesterce), a dvije su bile protiv Jaruna. Dugopoljci su uspjeli očuvati drugoligaški status, ali početak nove sezone ne obećava. Nakon dva gostujuća remija na startu (BSK i Jarun) uslijedio je domaći poraz od Vukovara 1991 (0:1), a prije četiri dana Orijent je na Krimeji slavio s 2:0.

Situacija nije najbolja, ali se može preokrenuti u kupu. Dugopolje u njemu ne nastupa često, posljednji put u sezoni 2021./22. je zaustavljeno u drugom kolu od Lokomotive na jedanaesterce. Na isti je način prije dva tjedna prošlo pretkolo protiv Jaruna.

Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a Dugopoljci su na jedanaesterce slavili sa 6:5.

BSK je u kupu bio slobodan, a u prvenstvu je jedini bod u četiri kola osvojio upravo protiv Dugopolja. Samo jedan postignuti gol, deset primljeni i posljednje mjesto ljestvice razlog su za brigu, a kup je u ovom trenutku najmanja briga za Bjelobrđane.

Jedini gol u četiri utakmice postigao je Zinedin Mustedanagić koji je ljetos stigao iz Vukovara 1991. BSK se prošle sezone spasio ispadanja s dvije pobjede u posljednja dva kola, ali čini se da ga ove sezone čeka ista, ako ne i gora sudbina. Klub je u padu, a možda silaznu putanju može prekinuti dobar rezultat u kupu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Dugopolje, Stadion Hrvatskih vitezova, 16:30

Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka)

Prošli dvoboj

U prvom kolu prvenstva završilo je 1:1, a posljednji dvoboj prošle sezone pripao je BSK-u (2:1).

Prognoza

Dugopolje je favorit i ima priliku ostvariti povijesni plasman u kupu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!