Nogomet

Rijeka ipak ne dolazi u Opuzen, Neretvanac će gostovati na Rujevici

Branimir Korać • srijeda, 11.09.2024.
Rijeka ipak ne dolazi u Opuzen, Neretvanac će gostovati na Rujevici
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Susret šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Neretvanca ipak će se igrati na Rujevici, a ne kako je prvotno određeno u Opuzenu...

Stigla je i službena potvrda, Rijeka i Neretvanac zamijenili su domaćinstva i susret šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa igrat će se u Rijeci.

Igraj na utakmice SuperSport HNK-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U obrazloženju odluke stoji:

NK Neretvanac i HNK Rijeka dostavili su 4. rujna 2024. g. zamolbu Povjerenstvu za natjecanje HNK da se utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa Neretvanac-Rijeka zakazana za srijedu 18. rujna 2024.g., umjesto u Opuzenu odigra u Rijeci. Razlog za promjenu mjesta odigravanja utakmice je činjenica da je nakon objave parova 1/16 završnice HNK-a i saznanja da u Opuzen dolazi momčad HNK Rijeka održan sastanak rukovodstva NK Neretvanac sa predstavnicima Grada Opuzena te predstavnicima nadležne policijske postaje te su utvrđeni nedostaci na stadionu koje treba ispraviti kako bi se utakmica mogla odigrati prema sigurnosnim standardima budući da se očekuje dolazak većeg broja gledatelja kao i veći broj gostujućih navijača. Kako je od strane predstavnika grada Opuzena i kluba konstatirano da nije moguće u roku do odigravanja utakmice otkloniti sve nedostatke na stadionu, PU Opuzen izvijestila je Upravu za javni red i sigurnost MUP-a RH da zbog sigurnosnih razloga nije moguće utakmicu odigrati u Opuzenu.

Voditelj Odjela sigurnosti HNS-a g. Jurica Jurjević dana 6. rujna 2024. zatražio je od MUP-a RH potvrdu ovih saznanja te je dana 9. rujna 2024. dostavljeno očitovanje Uprave za javni red i sigurnost MUP-a RH u kojoj se navodi da Stadion Podvornica u Opuzenu "ne zadovoljava kriterije Pravilnika HNS-a o sigurnosti na nogometnim utakmicama u pogledu Stadionske infrastrukture i mjera tehničke zaštite (tribine, pristup tribinama, zaštitne ograde, razdvajanje navijača) zbog čega smo mišljenja da bi promjena domaćinstva i odigravanje utakmice na Rujevici doprinijelo sigurnosti odigravanja ove utakmice."

Na dodatni zahtjev Povjerenstva za natjecanje HNK za očitovanjem, NK Neretvanac je dana 11. rujna 2024. g. pismeno potvrdio da nije u mogućnosti organizirati utakmicu u Opuzenu.

HNK Rijeka pismeno je prihvatio da se utakmica odigra na Stadionu HNK Rijeka i obvezao se preuzeti organizaciju utakmice u ime NK Neretvanac.

Povjerenstvo za natjecanje HNK-a s obzirom na dostavljenu dokumentaciju te u konzultaciji s rukovodstvom HNS-a, donijelo je odluku kao u izreci. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!