Nogomet

Kranjčar: 'Volim ovaj posao i želim to znanje i iskustvo prenositi na mlade generacije'

Branimir Korać • četvrtak, 12.09.2024.
Kranjčar: 'Volim ovaj posao i želim to znanje i iskustvo prenositi na mlade generacije'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Niko Kranjčar dio je stručnog stožera Ivice Olića u U-21 repreztentaciji i istinski uživa u tom poslu.

Kada je Ivica Olić preuzeo mladu reprezentaciju, pozvao je Niku Kranjčara u svoj stožer, a Kranjčar priznaje kako je ovo posao koji ga ispunjava i jako veseli.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije mi teško opredijeliti se za rad u Hrvatskom nogometnom savezu jer jednostavno sam emotivno vezan od prvog dana postojanja hrvatskog nogometa, tata je bio prvi kapetan reprezentacije i to je nešto što zaista živim i volim. Imam sreće i da moji prijatelji očito imaju visoko mišljenje o meni i mojoj nogometnoj stručnosti tako da sam imao veliko zadovoljstvo biti s Joeom u U-19 i sada s Ivicom ovdje u U-21. Volim taj posao i želim to znanje i iskustvo koje sam stjecao kroz život i karijeru prenositi na nove generacije za koje sam siguran da će danas-sutra biti nositelji A reprezentacije. Ovo je nešto što me iskreno baš veseli."

S obzirom da je već radio u reprezentaciji do 19 godina, dobar dio ovih igrača poznaje još iz tog razdoblja.

"Možeš im biti i mentor i kada treba i prijatelj. Veliko mi je zadovoljstvo da sam opet s njima i divno je vidjeti kako rastu u svojim karijerama. Mislim da je to ono što je najbitnije u nogometu, da se vidi napredak iz godine u godinu."

Kranjčar vidi veliki potencijal u ovim igračima i smatra kako će nositi A reprezentaciju.

"Mi vjerujemo da je potencijal ove reprezentacije velik, već su dvojica u A reprezentaciji, to su Martin Baturina i Luka Sučić, to je generacija koja je već dala dvojicu, ja se nadam, budućih nositelja reprezentacije. Mi vjerujemo u sve njih, bitno nam je da ih uklopimo u veliki kolektiv, da i dalje inzistiramo na onim najbitnijim stvarima koje dobiješ u reprezentaciji, to je ono što nas krasi i bez čega ne bismo imali rezultate koje smo imali, a to je taj neopisivi ponos igranja za reprezentaciju i svoju domovinu, da to u biti bude najbitnija utakmica kada obučeš taj dres. Previše igrača i ljudi iz struke su davali taj doprinos da bi to zanemarili, to je bio naš primarni cilj da od mlađih selekcija odgajamo igrače i pokažemo im što se od njih očekuje jednog dana kada dođu u A reprezentaciju." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!