Nogomet

Jakirović: 'Respektiramo Hajduk u bilo kakvom stanju, to su posebne utakmice'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Jakirović: 'Respektiramo Hajduk u bilo kakvom stanju, to su posebne utakmice'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Pred nogometašima Dinama je dvoboj protiv Hajduka na otvaranju šestog kola SuperSport HNL-a. Sergej Jakirović ne očekuje laganu utakmicu.

Utakmica svih utakmica u hrvatskom nogometu dolazi odmah nakon reprezentativne stanke koju je Sergej Jakirović morao iskoristiti za uvođenje dijela juniora kako bi mogao normalno raditi na treningu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prava utakmica u kojoj je totalno svejedno tko je u kakvom stanju, u kakvoj formi i koji je na ljestvici. Zna se što ova utakmica nosi i da je to uvijek utakmica za prestiž, veliko rivalstvo, ali i veliki respekt obje ekipe. Bilo nas je 11 u treningu, koristili smo naše juniore da bi mogli imati trenažni proces. Više smo se regenerirali i oporavljali od rovitosti i ozljeda. Reprezentativci su se vratili u dobrom stanju, neki su igrali, neki ne, ali nisu ispali iz nekog ritma, a meni je jako važno da su se vratili zdravi. Od ponedjeljka smo napravili tri dobra treninga, danas još dolazi Hoxha i kompletirat ćemo se, odlučiti za sastav i napraviti sve da osvojimo tri boda."

Priče o statusu Dinama kao priličnog favorita, Jakirovića baš ne zanimaju previše.

"To više vi mediji potencirate da smo favoriti, mi znamo da nas čeka zahtjevna utakmica jer nijedna između ova dva rivala nije bila lagana. Sigurno je da će obje ekipe pružiti svoj maksimum. Svih ovih dana sam tražio maksimalan fokus na tu utakmicu, ja ne preskačem utakmice i napravit ću sve da moja momčad bude potpuno fokusirana i koncentrirana te da odigramo dobru utakmicu. Ako netko preskače utakmice ili poleti, to je u budućnosti problem za njega jer ja stvarno respektiram svakog protivnika i misli su mi samo na toj utakmici."

Hajduk je ovog tjedna dodatno uzdrman otkazom Nikoli Kaliniću pa njegovim istupom u javnost i u konačnici odgovorom predsjednika Ivana Bilića.

"Mogu samo reći da su to njihove stvari i njihovi problemi, više sam fokusiran na svoju momčad. Ne bih rekao da je ista situacija, ja sam uvijek imao podršku, momčad također i mi smo imali mir. Nije bilo niti blizu ovako, stalno sam osjećao podršku i zato smo na kraju izašli gdje smo izašli."

Splićane Jakirović vrlo respektira, ali bez obzira na to nada se da će pokazati da je Dinamo bolji.

"Došao je trener koji je svjetski poznato ime, nigdje nije lako raditi, moraš se prilagoditi sredini, mentalitetu, državi, sigurno je da su očekivanja velika. Došao je i Rakitić koji je naš proslavljeni reprezentativac kojem isto treba malo vremena da bi dosegao fizičku spremu. Tu je i Livaja oko kojeg se sve vrti, dokazana vrijednost i odličan igrač, Krovinović, Uremović, Lučić na golu, zato i kažem, uvijek je tu respekt. Respektiramo Hajduk da je u bilo kakvom stanju, to su posebne utakmice, nadam se da ćemo pokazati da smo bolja momčad."

Josip Mišić nije definitivno otpao, ali su puno veće šanse da ne zaigra.

"Definitivno ćemo procijeniti na treningu. S obzirom da pušem na hladno iz iskustva s Petkovićem od prošle sezone gdje je igrač izrazio želju za nastupom pa smo ga izgubili na dva mjeseca. Ne bih toliko forsirao jer je puno utakmica. Da je svibanj, nek se raspadne na terenu kako se kaže, ali nije. Miško je nama jako važan i smatram da ima puno utakmica u kojima će nam biti potreban zdrav." test

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!