Nogomet

Dinamo u idili dočekuje Hajduk kojem bi pobjeda značila više od tri boda

Mihaela Bradovski • petak, 13.09.2024.
Dinamo u idili dočekuje Hajduk kojem bi pobjeda značila više od tri boda
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Šesto kolo SuperSport HNL-a otvaraju na Maksimiru Dinamo i Hajduk. Dinamo je u idiličnom stanju, dobro je otvorio sezonu, ušao u Ligu prvaka, a u Hajduku je atmosfera daleko od željene...

Dinamo s vrha ljestvice dočekuje dvoboj protiv Hajduka. Modri su u odličnoj poziciji, u prvih pet kola upisali su 13 bodova, četiri puta su slavili i jednom remizirali. Ujedno su i najefikasnija momčad lige, imaju dobru atmosferu u klubu i oko njega te s velikim iščekivanjem dočekuju ovaj dvoboj.

Igraj na Dinamo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

On Modrima dolazi neposredno prije nastupa u Ligi prvaka, otvaranja u Münchenu protiv Bayerna, a za Dinamo je možda i bolje da im dolazi ovako jak i respektabilan protivnik protiv kojeg sigurno neće biti opuštanja niti skretanja fokusa prema susretu u Münchenu.

Takvo što su u Dinamu željeli izbjeći, svjesni su kako se ne smiju preskakati stepenice i sva koncentracija mora biti usmjerena prema Hajduku jer svako drugačije razmišljanje moglo bi biti kobno i za aktualnog lidera stvoriti nepotrebne probleme.

Proteklih dana iz Hajduka su izlazile stvari koje su se trebale riješiti unutar četiri zida, Nikola Kalinić dobio je otkaz pa je progovorio na konferenciji za medije o situaciji u klubu za koju smatra da je daleko od one kakva bi se htjela predstaviti.

U Splitu su već imali spremno rješenje i igrača koji bi ga trebao zamijeniti pa je tako sinoć kao novi sportski direktor predstavljen Francois Vitali, zanimljivog CV-a koji bi trebao malo umanjiti štetu koja je nastala proteklih dana.

Ostaje za vidjeti koliko je sve ostavilo traga na momčadi, posebno jer se sve događalo neposredno uoči dvoboja između Dinama i Hajduka. Gennaro Gattuso je zasigurno učinio sve da bi igrače zaštitio, motivirao ih i najbolje što je mogao pripremio za dvoboj s Dinamom, a večeras ćemo saznati koliko je u svemu tome bio uspješan.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Prava utakmica u kojoj je totalno svejedno tko je u kakvom stanju, u kakvoj formi i koji je na ljestvici. Zna se što ova utakmica nosi i da je to uvijek utakmica za prestiž, veliko rivalstvo, ali i veliki respekt obje ekipe. Bilo nas je 11 u treningu, koristili smo naše juniore da bi mogli imati trenažni proces. Više smo se regenerirali i oporavljali od rovitosti i ozljeda. Reprezentativci su se vratili u dobrom stanju, neki su igrali, neki ne, ali nisu ispali iz nekog ritma, a meni je jako važno da su se vratili zdravi. Od ponedjeljka smo napravili tri dobra treninga, još dolazi Hoxha i kompletirat ćemo se, odlučiti za sastav i napraviti sve da osvojimo tri boda."

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice, oni ih igraju stalno, ali mi moramo biti veliki Hajduk, idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Oni su dobri, ali dat ćemo sve od sebe, treba nam velika utakmica kako bismo bili pravi. Već smo ove sezone pokazali da možemo odigrati velike utakmice, pokazali smo i dobru igru. Neki igrači su bili u reprezentacijama i nisu bili s nama, ali svi koji su bili ovdje trenirali su maksimalno, preostaje nam doliti još malo benzina, otići u Zagreb i dati sve od sebe te odigrati s velikom osobnošću kako najbolje možemo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 20:00

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Dinamo: Josip Mišić, Dino Perić (ozljeda)

Hajduk: Mihael Žaper (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošla dva dvoboja Hajduk i Dinamo odigrali su u svega nekoliko dana razmaka, 30 ožujka u prvenstvu je Dinamo slavio 1:0 golom Petkovića, a 3. travnja u Kupu istim rezultatom golom Kulenovića. Oba susreta igrana su na Poljudu i prelomila su prošlu sezonu.

Prognoza

Dinamo u ovaj susret ulazi kao favorit. Kvalitetniji je, nalazi se u boljem momentu i ima puno argumenata na svojoj strani. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!