Nogomet

Dinamovci su logičan izbor u derbiju, a što su uvjeti teži to je Rijeka u Gorici bolja

Mario Borko • petak, 13.09.2024.
Dinamovci su logičan izbor u derbiju, a što su uvjeti teži to je Rijeka u Gorici bolja

Najvećim derbijem hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka započinje šesto kolo SuperSport HNL-a. Za Fantasy menadžere ovo je još jedno izazovno kolo u kojem će morati pogađati pobjednika u derbiju ili se osloniti na igrače iz manjih klubova...

Prva od tri reprezentativne stanke, koliko će ih biti do kraja polusezone, je gotova, a to znači da se vraća i SuperSport HNL. Večeras će od 20 sati na Maksimiru šesto kolo otvoriti Dinamo i Hajduk, a Fantasy menadžeri moraju birati hoće li se u svojim ekipa odabrati igrače prema navijačkim preferencijama ili trenutnoj formi.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najvažnije je za sve Fantasy menadžere da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti do danas u 18:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon pet kola u vodstvu je Best49 s 320 bodova. Na drugom mjestu je Bronxi koji je s 304 boda jedini uz lidera prošao brojku od 300. Trećeplasirani Ivan dns ima 299 bodova.

Dinamo – Hajduk, petak 20:00

Najveći hrvatski derbi, u sklopu šestog kola, igra se u malo neobičnom terminu. Dinamo već u utorak gostuje kod Bayerna na Allianz Areni pa je zbog toga petak 13. odabran za prvi ovosezonski obračun dva najuspješnija hrvatska kluba.

Klubovi dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju utakmicu i zato je Dinamo ovoga puta veliki favorit. Sandro Kulenović (8,5 mil) i Stefan Ristovski (7 mil) imaju najviše bodova na Fantasyju uz Hajdukovog Marka Livaju (12,5 mil). S obzirom na status favorita u ovom kolu sigurnija oklada su dinamovci.

Bruno Petković (12,5 mil) presudio je posljednji derbi u prvenstvu, protiv Rijeke je postigao ovosezonski prvijenac, a nastup za reprezentaciju vjerojatno ga je samo dodatno motivirao. Plavi centarfor rijetko gubi od Hajduka, a nakon što je u prvih osam utakmica ostao bez gola, u preostalih 16 je na brojci od pet pogodaka i šest asistencija.

Slika 1 od 1.

Martin Baturina (10 mil) i Marko Pjaca (8,5 mil) također su dobili priliku u reprezentaciji, a na valu toga bit će vrlo opasni i u derbiju. Uz Ristovskog, Ronaël Pierre-Gabriel nameće se kao najbolja obrambena opcija kod Dinama, a Ivan Nevistić (6 mil) u posljednje dvije utakmice nije primio gol od Hajduka.

Ako ste skloniji drugačijem scenariju u kojem uzdrmani Hajduk pobjeđuju na Maksimiru, onda je Marko Livaja jedino logično rješenje. Šimun Hrgović (4,5 mil) bio je starter u posljednje vrijeme, a zbog svoje cijene vrlo je isplativa opcija za svaku ekipu.

Znamo da najveće utakmice u pravilu rješavaju najbolji igrači, ali Filip Krovinović (7,5 mil) u 22 utakmice protiv Dinama samo je četiri puta slavio, nikada nije zabio gol, a upisao je jednu asistenciju. Ivan Rakitić (12,5 mil) najveće je ime na terenu, ali njegova cijena je s obzirom na njegov učinak vrlo odbojna.

Istra 1961 – Lokomotiva, subota 17:30

Subotnji program u Puli otvaraju Istra 1961 i Lokomotiva. Puležani od 2021. u deset uzastopnih utakmica nisu pobijedili Lokose, ali ovoga puta u susret ulaze kao favoriti. Paolo Tramezzani našao je svoju dobitnu formulu, a Silvijo Čabraja je s druge strane tek traži.

U ovoj utakmici vrlo je teško prognozirati pobjednika, a nijedan se igrač do sad nije pretjerano istaknuo. Istrin Ville Koski (5 mil) primamljiva je opcija u obrani zbog cijene, a slično je i s Marcelom Heisterom (5,5 mil).

Niti jedan Istrin napadač nije se upisao u strijelce ove sezone, a Maro Ćuić (5,5 mil) zabio je za pobjedu protiv Slaven Belupa u Koprivnici, bio je strijelac u kupu i čini se kao najbolje Fantasy rješenje u ovom trenutku.

Kod Lokomotive je teško bilo što predviđati. Klubu je pristupio velik broj iskusnih igrača, dva boda nakon pet kola razlog su za uzbunu i teško je očekivati da će se Čabraja odlučiti za eksperimentiranje u Puli.

Iz tog razloga Duje Čop (6,5 mil) i Robert Mudražija (7,5 mil) vjerojatno su najbolji izbor.

Na radaru Fantasy menadžera moraju se naći Luka Vrbančić (5 mil) koji je stigao na posudbu iz Dinama i sigurno će u budućnosti dobiti šansu, te Marko Vranjković (5 mil) koji je prirodno desni bek, ali je u nedostatku opcija protiv Varaždina svih 90 minuta odradio izmjenjujući se na poziciji krila i beka s Franom Karačićem (7 mil).

Ovaj par ne bi bilo loše izbjeći, ali upravo zato bi se bilo kakav rizik mogao isplatiti.

Gorica – Rijeka, subota 20:00

Kiša koja neumorno pada već dva dana, a prema prognozama ne bi trebala stati ni u subotu, “odlična“ je uvertira za utakmicu Gorice i Rijeke. Posljednja dva susreta u Velikoj Gorici bila su odigrana u nenogometnim uvjetima, a sličan scenariji prijeti i sada.

Iz tog razloga teško je odabrati igrače, a logično se fokusirati na obranu. Božidar Radošević (5 mil) brani sjajno u novoj sezoni, a clean sheet protiv Šibenika izgubio je u posljednjim trenucima susreta. Gorica je vrlo tvrda ekipa i zato su njeni igrači s najviše bodova u Fantasyju upravo braniči.

Dino Mikanović (6 mil) preporodio se nakon odlaska iz Hajduka, a Dino Štiglec (7 mil) u prošlom je kolu upisao prvu asistenciju. Merveil Ndockyt prvo je ime Gorice, protiv Šibenika je zabio gol, a tek ulazi u pravu formu. Spomenimo još i Luku Kapulicu (5,5 mil) koji ima vrlo prihvatljivu cijenu.

Rijeka je ostala bez nekoliko vrlo važnih igrača, ali zato su joj pristupila neka nova imena. Marco Pašalić (10 mil) i Toni Fruk (10 mil) uvijek su najsigurnije oklade kod Riječana, a ne treba zanemariti ni Gabriela Rukavinu (5,5 mil) koji bi protiv bivšeg kluba mogao igrati značajnu ulogu.

Martin Zlomislić (6 mil) kapitulirao je samo protiv Dinama, a od obrambenih igrača najpristupačniju cijenu ima Mladen Devetak (5,5 mil) koji kod Radomira Đalovića ima status startera.

Niko Janković (8,5 mil) još nikada nije bio strijelac protiv svog bivšeg kluba, u šest susreta upisao je jednu asistenciju. Novopridošlice Amer Gojak (7mil), Stipe Perica (7,5 mil) i Dominik Dogan (6 mil) rizik su jer je njihov status u momčadi još uvijek nepoznata, a slično je i s Komnenom Andrićem (6,5 mil) koji je bio vrlo dobar protiv Dinama.

Na ovoj će utakmici puno toga determinirati teren, ali Rijeka je favoriti, ovisno o ishodu utakmice Dinama i Hajduka može zauzeti prvo mjesto i zato su njeni igrači bolji izbor.

Osijek – Slaven Belupo, nedjelja 17:30

Za dno SuperSport HNL-a prikovani su Osijek i Slaven Belupo. Obje momčadi imaju samo jedan bod na svom kontu i u međusobnom susretu traže spas. Federico Coppitelli ima veliki kredit u Osijeku, ali vrijeme je da njegova momčad krene isporučivati rezultate.

Puno je dužnika u Osječkoj svlačionici, a jedan od njih je Anton Matković (10 mil). Arnel Jakupović (7mil) došao je kao zamjena za Ramona Miereza, protiv Hajduka je debitirao samo dva dana nakon posljednjeg nastupa za Maribor, a sad se kasno vratio iz reprezentacije i nije puno vremena proveo s ekipom.

Klasični sumnjivci kod Osječana su Petar Pusić (7 mil) koji je potpuno nestao nakon fenomenalnih priprema, a jedan od rijetkih koji je zadovoljio je svakako Roko Jurišić (7 mil). Pitanje kakav će biti status Šimuna Mikolčića (5 mil) nakon aklimatizacije novih pojačanja i povratka Pušića od ozljede, ali njegova cijena vrijedna je rizika u ovom kolu.

Slaven je s druge strane promijenio trenera. Mario Kovačević se nakon teške bolesti vratio poslu kojeg najviše voli, ali pred njim je ogroman izazov. Farmaceuti su se pojačali u smiraju prijelaznog roka i sada na papiru imaju respektabilnu ekipu.

Ilija Nestorovski (6,5 mil) već je u kupu zabio svoj prvijenac, a čini se da se Ivan Dolček izborio za poziciju startnog krila. Novi trener sigurno će napraviti određene promjene i zato je sa Slavenovim igračima najbolje malo pričekati, a na Opus Areni ionako nisu poželjan izbor.

Osijek mora pobijediti, isto vrijedi i za Slaven, a uloga favorita ipak je na strani domaćina.

Šibenik – Varaždin, nedjelja 20:00

Šesto kolo će u nedjelju na Šubićevcu zaključiti Šibenik i Varaždin. Obje su ekipe odlično startale u prvenstvo i nalaze se na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Kod Šibenika je oduševio Agyemang Morrison (5 mil) koji se prometnuo u ključnog igrača obrane, a uz to je vrlo opasan i u napadu. Leonard Žuta (6,5 mil) i Roberto Punčec (6 mil) također su prihvatljive obrambene opcije, a od napadača ističu se Ivan Božić (7 mil) i Ivan Santini (6,5 mil).

Obojica su na samo jednom golu, a isto je i na poziciji desetke na kojoj Josip Majić (7 mil) i Jakov Anton Vasilj (5,5 mil) dijele minutažu. Potonji je bolji izbor zbog cijene. Ivan Delić (6 mil) zabio je dva gola Zrinskom u kupu i možda dobije priliku u prvenstvu.

Varaždinci su sve iznenadili svojom stabilnošću. U obrani su vrlo čvrsti, a u napadu imaju talentirane pojedince koji su vrlo opasni. Michele Šego (6,5 mil) jedan je od petorice igrača s najviše bodova u Fantasyju. Vrlo blizu su braniči Lamine Ba (6 mil) i Ivan Nekić (5 mil).

Dimitar Mitrovski (7 mil) uspješno je izveo kazneni udarac protiv Lokomotive, igrao je za reprezentaciju Sjeverne Makedonije i sigurno je pun samopouzdanja. Marko Dabro (6,5 mil) napokon je došao do gola u kupu i vrijeme je da ga krene i u prvenstvu.

Šibenik je blagi favorit, ali bit će to vrlo izjednačena utakmica koja bi vrlo lako mogla završiti bez golova i pobjednika.

Sportnetovi 'Lovci na bodove'

Slika 2 od 2.

Za kapetana smo odabrali Martina Baturinu, a vjerujemo i da je vrijeme da Osječki dvojac Matković-Pušić napokon proradi. test

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!