SuperSport HNL, 6. kolo, 15.09.2024, 17:30 h, Opus Arena
Suci: Toni Dadić, Jerko Crnčić, Bruno Geller; 4. sudac: Ante Terzić
Osijek
Osijek
Petar Pušić 14'
1:0(1:0) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Malenica zaključao vrata, Osijek do prve pobjede sezone

Petar Jenjić • nedjelja, 15.09.2024.
Malenica zaključao vrata, Osijek do prve pobjede sezone
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Nogometaši Osijeka upisali su prvu pobjedu ove sezone u SuperSport HNL-u. S 1:0 slavili su protiv Slaven Belupa, a jedan od najzaslužnijih za to je vratar Marko Malenica...

Pretposljednji dvoboj šestog kola SuperSport HNL-a bio je između jedine dvije momčadi koje ove sezone još nisu upisali prvenstvenu pobjedu. Knjiga je po tom pitanju spala na jedno slovo jer je Osijek bio bolji od Slaven Belupa na Opus Areni i odmaknuo se s dna ljestvice.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je iz prve, prave šanse došao do vodstva. Igrala se 14. minuta, Arnel Jakupović je glavom spustio loptu za Petra Pušića koji sa šest metara skreće u mrežu. Dominik Kovačić malo je promijenio smjer lopte.

Pet minuta kasnije Anton Matković pucao je iskosa s osam metara, ali Ivan Sušak je odbio taj pokušaj. Osijek do 36. minute nije zaprijetio, a tada je jako dobro pucao Vedran Jugović čiji je udarac s ruba 16 metara otišao malo iznad okvira gola.

Završnica poluvremena u potpunosti je pripala Slaven Belupu koji je opasno prijetio u nekoliko navrata. Jednom je pucao Matej Šakota, u dva navrata šutirao je Ilija Nestorovski, da bi u 44. uslijedio udarac s ruba kaznenog prostora Ljubana Crepulje, no svaki je put bio na mjestu Marko Malenica.

Odmah na početku nastavka Osijek je ostao bez Roka Jurišića koji je morao izaći iz igre zbog ozljede. Prvi ozbiljniji pokušaj u drugom poluvremenu stigao je u 66. minuti, dobro je pucao Alen Grgić iz voleja, ali otišlo je kraj gola.

Devet minuta kasnije zaprijetili su i Bijelo-plavi, snažan udarac Ivana Cvijanovića iskosa, no dobro je to obranio Sušak. Vratar Slaven Belupa u 86. minuti brani udarac Marka Solde, a u nastavku akcije Nail Omerović šutirao je kraj gola.

Uslijedila je opsada gola Osijeka u završnici, a Malenica se istaknuo još jednom fenomenalnom bravurom nakon udarca Dominika Martinovićatest

SuperSport HNL, 6. kolo:
Osijek - Slaven Belupo 1:0

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!