Nogomet

Hoće li dinamovci pod Bjelicom napokon isporučiti i može li Livaja opet utišati Rujevicu?

Mario Borko • petak, 27.09.2024.
Hoće li dinamovci pod Bjelicom napokon isporučiti i može li Livaja opet utišati Rujevicu?

Osmo kolo SuperSport HNL-a otvaraju u petak od 18 sati Šibenik i Istra 1961. Kolo će obilježiti Jadranski derbi Rijeke i Hajduka, ali i povratak Nenada Bjelice koji će Dinamo nakon više od četiri godine ponovno voditi s klupe, a protivnik će biti Lokomotiva...

Nakon otvaranja sezone i ulaska Dinama u Ligu prvaka svi su već pričali o riješenom prvenstvu i padu zanimljivost SuperSport HNL-a. Ipak, dogodilo se nešto potpuno drugačije. Nakon sedam kola Modri su tek treći, a Rijeka i Hajduk na vrhu imaju četiri boda više. Uz to u Dinamo se vratio Nenad Bjelica i zanimljivosti sigurno neće nedostajati.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osmo kolo za Fantasy menadžere bit će vrlo izazovno. Dinamo ima novog trenera i svi igrači kreću od nule, Rijeka i Hajduk igraju međusobno i tu treba odabrati jednog favorita, a hit prvenstva Varaždin odlazi na neugodno gostovanje na Opus Arenu kod Osijeka.

Najvažnije je za sve igrače da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti u petak do 16:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon sedam kola u vodstvu je Best49 s 419 bodova. Na drugom mjestu je Bronxi s 416, a njega s 413 bodova prati Nk Nakaze. Isti dvojac na vrhu imali smo i nakon prethodna dva kola.

Igrači u formi

Svaki puta kada se igra derbi je teško birati igrače, ali u osmom kolu se ističu dinamovci. Novi trener gotovo uvijek sa sobom donosi pozitivni šok, a Lokomotiva je u ovom trenutku protivnik po mjeri. Silvijo Čabraja još uvijek traži savršen spoj mladosti i iskustva, a Dinamo bi ponajprije trebao poslužiti kao dobar test.

Sumnjivci u modroj svlačionici su klasični, ali najveći dužnik, koji je bez obzira na blijede partije uspio izbjeći najveće kritike zbog svoje mladosti, je Martin Baturina (10mil). Nakon slabog debija od prve minute za reprezentaciju protiv Portugala, potpuno se izgubio, a Bjelica će sigurno fokus baciti na to da ga vrati u pravo stanje.

Bruno Petković (12,5 mil) zabio je tri gola u posljednje četiri utakmice (ne računajući kup), u Koprivnici je bio jedan od rijetkih koji je pokazao želju i to od jednog od kapetana možemo očekivati i u subotu.

Dinamov će plan ponajprije biti ne primit gol i zato su Ivan Nevistić, Kevin Theophile-Catherine (6,5 mil) i Ronaël Pierre-Gabriel (7,5 mil) najbolje obrambene opcije.

Duje Čop (6,5 mil) zabio je famozni hat-trick u pobjedi Lokomotive na Maksimiru u siječnju i onaj tko vjeruje da će Lokosi napraviti iznenađenje mora imati Čopa u svojoj ekipi.

Što se derbija tiče, Rijeka je blagi favorit. U posljednje vrijeme je redovno pobjeđivala Hajduk, a igrački djeluje raspoloženije i za očekivati je da će igrati napadačkije od Hajduka. Iz tog razloga Marco Pašalić (10 mil), Toni Fruk (10mil) i Niko Janković (8,5 mi) djeluju kao vrlo primamljive opcije.

Komnen Andrić (6,5 mil) je vrlo zahvalan napadač, ali s druge strane je Marko Livaja (12,5 mil) koji je u 15 utakmica protiv Rijeke devet puta osjetio slast pobjede, a zabio joj je šest golova i njima dodao četiri asistencije.

Bruno Durdov (5,5 mil) oduševio je u prošlom kolu, vrlo je jeftina opcija, ali teško je od 16-godišnjaka očekivati bodove u kontinuitetu. Bijeli strašno ovise o Livaji i izuzev Dominka Prpića (5,5 mil) i spomenutog Durdova nemaju igrača koji su isplativi s obzirom na učinak.

Slaven Belupo je oduševio kod Dinama i slavio s 4:1, a Gorica je istim rezultatom izgubila od Hajduka u Splitu. Sve vodi k tome da su Farmaceuti pod vodstvom Marija Kovačevića bolji izbor, a ističu se Alen Grgić (6 mil) koji igra krilo, a u igri je označen kao obrambeni igrač.

I naravno dvojac koji je srušio prvaka Ivan Dolček (6,5mil) i Ilija Nestorovski (6,5 mil). S druge strane Rajko Vidović je pokazao da njegova momčad kod kuće može biti vrlo čvrsta i neugodna.

Obrambeni igrači su kod Turopoljaca najbolji izbor, a ističe se Karlo Žiger (4mil) koji je daleko najjeftiniji vratar u igri i dobra je opcija za oslobađanje budžeta. Tu su Dino Mikanović (6 mil) i Dino Štiglec (7 mil) koji su vrlo opasni s bekovskih pozicija i često se pridodaju napadu.

Varaždin je apsolutni hit prvenstva. Njegovi obrambeni igrači generiraju najviše bodova u igri, a ističu se Lamine Ba (6mil) i Ivan Nekić (5mil) koji je must have opcija zbog svoje cijene.

U napadu Michele Šego (6,5 mil) igra sezonu karijere, a Dimitar Mitrovski (7mil) i Leon Belcar (6,5 mil) zabijali su neke vrlo važne golove.

Osijek je enigma i teško je reći da je favorit protiv Varaždina protiv kojeg ionako u posljednje vrijeme nema najbolja iskustva. Marko Malenica (5,5 mil) briljira otkako je stao na vrata, a Roko Jurišić (7 mil) je jedan od braniča koji su ofenzivno najbolji.

Kod Šibenika isto što se tiče bodova na Fantasyju dominiraju braniči. Morrison Agyemang (5 mil) je najjeftinija opcija, a ni Antonio Đaković (5,5 mil) nije puno skuplji. Cijena ostali braniča je 6 milijuna, a Leonarda Žute čak 6,5.

Zato je spomenuti dvojac najbolji odabir, a u napadačkom dijelu terena jednostavno nema igrača koji bi se isticali. Ivan Santini (6,5 mil) vrijedan je rizika isključivo zbog svoje cijene i protivnika u ovom kolu.

Istra 1961 na Šubićevac dolazi nakon dva vezana poraza i bodovi su joj nasušno potrebni. Ova utakmica bi mogla biti slična onoj kad je u Šibeniku gostovao Varaždin, a Ville Koski (5 mil) je najjeftiniji igrač kod Istre, a ima najviše fantasy bodova od svih suigrača.

Puležani su prema naprijed vrlo skromni, ali Salim Fago Lawal (6,5 mil) vrijedan je rizika.

Spornetovih 11

Slika 2 od 2.

U momčadi kola dominiraju dinamovci. U vrhu napada su kao i protiv Argentine u polufinali Svjetskog prvenstva Petković i Livaja, a Marijo Kovačević je kupio naše povjerenje.

Igrači u formi

Slika 1 od 1.

Jadranski derbi mogao bi presuditi jedan potez, a individualnom kvalitetom se ističu Livaja i Pašalić test

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 76:9-310
6Osijek 76:9-37
7Istra 1961 74:14-107
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 76:9-310
6Osijek 76:9-37
7Istra 1961 74:14-107
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!