Nogomet

Nakon deset godina i samo četiri propuštene utakmice Griezmann zaključio reprezentativnu karijeru

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 30.09.2024.
Nakon deset godina i samo četiri propuštene utakmice Griezmann zaključio reprezentativnu karijeru
Foto: EPA

U ponedjeljak je nogometni svijet iznenadila vijest o odlasku Antoinea Griezmanna u reprezentativnu mirovinu. Nogometaš Atletico Madrida nije to napravio nakon Eura, nego prije listopadske akcije i tako je ostao kratak za nekoliko rekorda...

Zamjenik kapetana francuske nogometne reprezentacije i svjetski prvak iz 2018. 33-godišnji Antoine Griezmann objavio je u ponedjeljak na svojim društvenim mrežama odlazak u reprezentativnu mirovinu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sa srcem punim sjećanja zatvaram ovo poglavlje svog života. Hvala vam za ovu prekrasnu trobojnu avanturu i vidimo se uskoro”, napisao je “Grizi” koji je za francusku reprezentaciju odigrao 137 utakmice i zabio 44 gola.

Samo su Olivier Giroud, Thierry Henry i Kylian Mbappé zabili više golova za Francusku od njega.

Ofenzivni veznjak Atlético de Madrida igrao je s Francuskom u finalu Eura 2016. i Svjetskog prvenstva 2022. , a i osvojio je Uefinu Ligu nacija u sezoni 2020./21.

Izbornik francuske reprezentacije Didier Deschamps u četvrtak će objaviti popis igrača za nadolazeće utakmice Lige nacija protiv Izraela i Belgije, a na njemu neće biti Antoinea Griezmanna.

O svog debija u svibnju 2014. godine, Griezmann je propustio samo četiri utakmice. Odlučio je povući se, a nedostajalo mu je samo osam utakmica na postane Francuz s najviše nastupa za reprezentaciju. Ovako je ostao izjednačen s Giroudom koji isto ima 137 nastupa, a ispred su ostali Lilian Thuram (142) i Hugo Lloris (145). test

EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!