Nogomet

Hütter: 'Dinamo je s Bjelicom dobio novi mentalitet, a Petković i Baturina su sjajni igrači'

HINA, Mario Borko • utorak, 01.10.2024.
Hütter: 'Dinamo je s Bjelicom dobio novi mentalitet, a Petković i Baturina su sjajni igrači'
Foto: Damir Senčar/HINA

Utakmica protiv Bayerna nije prava slika Dinama. Stigao je i novi trener koji je promijenio mentalitet momčadi, kazao je trener Monaca Adi Hütter na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir uoči sutrašnjeg ogleda drugog kola Lige prvaka...

Nakon dvije godine Liga prvaka se u srijedu vraća na Maksimiru. Dinamo će nakon sramotnog poraza u prvom kolu od Bayerna, s novim trenerom Nenadom Bjelicom tražiti iskupljenje protiv francuskog Monaca koji u novoj sezoni još ne zna za poraz.

Igraj na Dinamo - Monaco na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Monaco je u prvom kolu porazio Barcelonu s 2:1, no Katalonci su od desete minute imali igrača više.

"Teško je usporediti ove dvije utakmice, jer je Barcelona vrlo rano dobila crveni karton. Dinamo je promijenio trenera, koji je donio drugačiji mentalitet. Sutra će biti potpuno drugačija utakmica. Dinamo ima kvalitetnu momčad, Petković je sjajan napadač, Baturina jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Mišić je vrlo važan dio ekipe" kazao je 54-godišnji Austrijanac Adi Hütter.

Austrijanac je momčad iz Kneževine preuzeo u srpnju prošle godine nakon četiri njemačke sezone u Borussiji Moenchengladbach i Eintrachtu iz Frankfurta. Trenirao je i švicarske Young Boyse, te austrijske klubove RB Salzburg, Altach, Groding i RB Salzburg Juniors.

Pod njegovim vodstvom Monaco je prošle sezone bio drugi u Le Championnatu iza prvaka PSG-a, izborivši prvi plasman u Ligu prvaka nakon 2018. godine. Ove sezone Monaco je odigrao sedam utakmica ostvarivši šest pobjeda i remi uz razliku pogodaka 14-4. Trenutačno dijeli vrh ligaške ljestvice s Paris Saint-Germainom.

Nakon što je Monaco otvorio Ligu prvaka pobjedom protiv Barcelone, francuske novinare je zanimalo jesu li porasle i ambicije.

"Polako, stanite. Sutra će biti posve drugačija utakmica. Dinamo je opasna momčad, stradali su u Münchenu, ali su promijenili trenera. U Zagrebu nije lako igrati, važno je da igramo svoju igru."

Bjelica i Hütter su se u svojim trenerskim počecima često susretali na austrijskim terenima:

"Slično smo godište, često smo se susretali kao treneri u Austriji. No, sutra će biti posve drugačija utakmice, ovo je Liga prvaka, a ne austrijska liga. Sretan sam što ću ga vidjeti sutra."

Austrijski stručnjak je dijelio svlačionicu i s brojnim hrvatskim igračima. Dobro se sjeća Nikole Jurčevića s kojim je često kartao belu dok su igrali za Austriju Salzburg.

"Sjećam, se Jura je bio jedan od mojih najdražih suigrača, vidjeli smo se ovoga ljeta na obilježavanju 30-godišnjice finala Intera i Austrije. Mužek je bio dio naše momčadi, Igrao sam i s Kocijanom, Računicom, volim hrvatske igrače. Otto Barić je bio moj trener" istaknuo je.

Očekivano nije želio otkriti "karte" s kojima će sutra napasti Dinamo:

"U dobroj smo formi, vidjet ćemo s kojim ćemo igračima početi utakmicu. Imamo talentirane i pametne igrače koji brzo uče. Sutra ćemo trebati odigrati fizički dobro, izdržati duele, vjerujem da možemo pobijediti."

Smatra kako Dinamov debakl u Münchenu nije prava slika "modrih":

"Bayern je sjajna momčad, ali Dinamo je zabio dva gola, bilo je 2:3. Nije to prava slika, vjerujem da ćemo sutra vidjeti reakciju Dinama i bolju igru. Znamo da će biti teško, ali došli smo po drugu pobjedu.“

Trener Monaca se osvrnuo i na novi sustav Lige prvaka:

"Mislim da moramo novom formatu dati priliku, meni se sviđa, imamo dvije utakmice više, igramo s više suparnika. Zanimljiv je i više pošten."

Utakmica na Maksimiru počinje od 21:00, a posljednji puta Dinamo je s francuskom momčadi igrao 2016. kada je Lyon napustio Zagreb pobijedivši u petom kolu grupne faze Lige prvaka s minimalnih 1:0. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!