Nogomet

Dinamo protiv Monaca mora pokazati kako je dostojan nastupa u Ligi prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.10.2024.
Dinamo protiv Monaca mora pokazati kako je dostojan nastupa u Ligi prvaka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U drugom kolu Lige prvaka Dinamo na Maksimiru dočekuje Monaco. Nakon blamaže na startu protiv Bayerna i vrlo ružnog poraza 9:2, Dinamo je večeras pod velikim imperativom, prvenstveno mora pokazati kako nije zalutao u ovo elitno natjecanje i tako barem malo isprati sramotu sa starta...

Znalo se da će gostovanje u Münchenu biti jako teško, da je Bayern protivnik koji "melje" i ne ostavlja puno prostora, a kada mu se uđe u mlin da je sposoban svakome napuniti mrežu.

Igraj na Dinamo - Monaco na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim nitko nije mogao pretpostaviti da će Dinamu zabiti devet golova i ono što je najgore, da će se Dinamo olako raspasti i predati. Nakon što je krenula golijada Bayerna, Dinamo se potpuno pogubio i više baš ništa nije funkcioniralo. Da nije Nevistić obranio niz teških udaraca, ne smijemo niti pomisliti kako bi semafor izgledao na kraju.

To je jedan od razloga zašto Dinamo večeras mora izgledati puno, puno bolje. Bodovi su jako bitni, protiv jakog protivnika kao što je Monaco bili bi lijep bonus, ali Dinamo prvenstveno mora ostaviti dojam dobre i ozbiljne momčadi kojoj je onakvo izdanje u Münchenu iznimka, a ne pravilo.

Neće biti lako, Francuzi su fizički moćniji, imaju brzinu, vrlo su neugodan protivnik i u dobroj su formi. Dodatna zamka je što ih mnogi ne vide kao atraktivnog i velikog protivnika te su skloni podcijeniti njihovu vrijednost, međutim najbitnije je da tako ne misle igrači i Nenad Bjelica.

Bjelica je dosad s Dinamom u Europi bilježio odlične rezultate, Modri su pod njegovim vodstvom bili ravnopravan protivnik i nije ih bilo lako razbiti. Sada veliki utjecaj na njihovu igru ima psihologija, mora zaboraviti na ono što se dogodilo u Münchenu i napraviti sve da potpuno drugačija priča bude na Maksimiru.

Neće biti lako igrati, najavljena je kiša, loši vremenski uvjeti, na oronulom Maksimiru sigurno bi bilo više navijača da su uvjeti barem suhi, ali danas Dinamovi igrači imaju samo jednu misiju, s jednim čovjekom na tribinama ili njih 20 tisuća, moraju pokazati koliko vrijede.

Što su rekli

Nenad Bjelica, trener Dinama: “Radujemo se svi zajedno utakmici Lige prvaka u Zagrebu. Spremni smo i svi igrači osim Stojkovića i Mmaeea su na dispoziciji. Theophile je još upitan, ali svi ostali su u najboljoj mogućoj formi. Pobjeda protiv Lokomotive nam je vratila samopouzdanje i podigla atmosferu unutar momčadi i mislim da spremno dočekujemo velikog protivnika. Moramo biti vrlo gusti jer oni igraju 4-2-2-2 sustav s dva napadača. Kada igra Minamino on igra povučenog napadača, ali jako puno napada prostor. Krila su usko, bekovi visoko dignuti. Vrlo kvalitetna ekipa sa sjajnom tranzicijom. Spoj mladosti i iskustva, brzine, agresivnosti. Radi se o prvoj momčadi francuskog prvenstva i to sve govori o njoj. No, vjerujem da ako moja momčad odradi sve po planu možemo do bodova.“

Adi Hütter, trener Monaca: "Dinamo je opasna momčad, stradali su u Münchenu, ali su promijenili trenera. U Zagrebu nije lako igrati, važno je da igramo svoju igru. U dobroj smo formi, vidjet ćemo s kojim ćemo igračima početi utakmicu. Imamo talentirane i pametne igrače koji brzo uče. Trebat ćemo odigrati fizički dobro, izdržati duele, vjerujem da možemo pobijediti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Harm Osmers (Njemačka)

Nedostaju

Dinamo: Sammy Mmaee, Dino Perić, Mauro Perković, Luka Stojković (ozljede)

Monaco: Mamadou Coulibaly, Edan Diop (ozljede)

Prošli dvoboj

Dinamo i Monaco sastat će se prvi put.

Prognoza

Monaco je krenuo pobjedom protiv Barcelone, a Dinamo debaklom u Münchenu. Francuzi imaju jači kadar, puni su samopouzdanja, s PSG-om drže vrh u prvenstvu, ali Dinamo može ostati neporažen u ovom dvoboju. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!