Nogomet

Istru i Osijek čekaju teški uvjeti na otvaranju devetog kola SuperSport HNL-a

Mihaela Bradovski • petak, 04.10.2024.
Istru i Osijek čekaju teški uvjeti na otvaranju devetog kola SuperSport HNL-a
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Obilne padaline još od srijede natapaju Hrvatsku i sportaši koji nastupaju na otvorenom imat će jako težak posao pogotovo danas. Tako će na otvaranju devetog kola SuperSport HNL-a danas u Puli igrati Istra 1961 i Osijek, kiše ne bi trebalo biti, ali travnjak će nakon velike količine oborina sigurno biti težak za igru...

Pred nama je deveto kolo SuperSport HNL-a, a otvaraju ga na Drosini Istra 1961 i Osijek. Bit će to ujedno i posljednja utakmica prvog od četiri kruga prvenstva u ovoj sezoni i posljednje kolo uoči druge reprezentativne stanke.

Igraj na Istra 1961 - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek se probudio nakon lošeg otvaranja sezone, a Istra je povezala tri utakmice bez pobjede. Iako nije slavila u prošlom dvoboju protiv Šibenika, Istra je mogla biti zadovoljna s konačnih 0:0 s obzirom da je veći dio susreta igrala s igračem manje nakon nepromišljenog poteza i lakta u lice Slavka Blagojevića.

S obzirom na skroman bodovni ulov u posljednja tri kola, Istra mora ići na pobjedu bez obzira na ime protivnika i njegovu formu. U slučaju poraza od Osijeka i uz pobjedu Lokomotive protiv Gorice, mogla bi pasti na pretposljednju poziciju. S druge strane pobjedom bi preskočila Osječane i uhvatila bi priključak sa Šibenikom.

Osijek je pak povezao tri pobjede i u klubu su zadovoljni. Imaju razloga, ostavili su iza sebe krizu koja je dovela do jako lošeg otvaranja sezone, nisu vukli uobičajene poteze nego su vjerovali treneru Coppitelliju i čini se da se to polako isplaćuje.

Coppitelli je bio na udaru javnosti zajedno sa sportskim direktorom Joseom Botom, no stigli su novi igrači kojima je trebalo kraće razdoblje prilagodbe, a i prošlo kolo pokazalo je kako je to iza njih i Jakupović, Dantas i Tuia počeli su pokazivati zašto su Boto i Coppitelli vjerovali u njih. Očekuje se da će i Hernani dosegnuti zadovoljavajuću formu čime će Osijek biti još opasniji.

Za Osječane je trenutno najvažnije da ih rezultat mazi, a u posljednja tri kola upisali su pobjede. Igra možda nije bila bajna, ali nakon jako lošeg starta, bodovi su apsolutni prioritet.

Što su rekli

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Što se Osijeka tiče, promijenili su neke igrače, no igraju dobro. Federico je dobar trener. U zadnjoj utakmici vidi se njegov nogomet i njegova igra, vjerujem da će im ove sezone ići jako dobro. Sigurno će doći jako motivirani, znam da se sučeljavamo s ekipom koja jako dobro radi. Naša ekipa daje uistinu sve od sebe. Na zadnjoj utakmici odigrali smo dobar remi, uzeli bod, trenutno su mnoge stvari pozitivne, ali ne donosimo kući ono što je jedna od najvažnijih stvari u ovoj fazi sezone, jer sada je predviđeno da se skupljaju bodovi. No gledamo naprijed, radimo, analiziramo. Znamo svoj put kojim moramo nastaviti i slijediti ga, biti predani. Nogomet je uvijek sastavljen od faza, čak i najbolji klubovi imaju uspone i padove."

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Oni koji će biti u momčadi moraju biti spremni za utakmicu. Činjenica je da oni igraju agresivno, bit će sigurno puno duela na terenu, vjerojatno po kišnom vremenu. Očekuje nas, dakle, prava sportska bitka. Mi smo krenuli s pet utakmica "manje" u odnosu na ostale, zapravo od susreta sa Slaven Belupom i onoga tjedna kada smo počeli raditi kao ova nova momčad i sada su svi spremni nastaviti rasti. Naravno, tada će našu prezentaciju popratiti i rezultat. Ako je igra dobra, ako pobjeđuješ i jače od sebe, imat ćeš i rezultate. U isto vrijeme, kada ne igraš dobro, neće biti ni rezultata. Znamo da dobro radimo i rastemo, no kao što smo već osjetili na svojoj koži, ovo je sada ta utakmica i taj trenutak gdje mlada momčad kao što je naša mora biti jako dobra. I zato što nam je bitno imati konzistenciju do krajnjeg rezultata."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pula, Aldo Drosina, 18:00

Sudac: Mateo Erceg

Nedostaju

Istra 1961: Blagojević (crveni karton), Ćalušić, Čuić, Jaganjac (ozljede)

Osijek: Guedes, Mkrtčjan (ozljede)

Prošli dvoboji

Prošle sezone Istra je bila uspješnija. Dva puta je svladala Osječane i to s 1:0 kod kuće (Ekong) i 2:1 u gostima (Mierez/Vuk, Ekong). U prvom dijelu sezone bilo je 4:4 na Drosini uz dva autogola Osječana dok je na Opus Areni Osijek slavio s 3:1 uz hat-trick Vedrana Jugovića.

Prognoza

Moglo bi završiti remijem. Osijek je na papiru bolji, međutim tko se bolje prilagodi na uvjete, bit će bliži pobjedi. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!