Nogomet

Uz Bjeličine rotacije Livaja i mladi hajdukovci su nezaobilazni, a jedan dinamovac na posudbi intrigira

Mario Borko • petak, 04.10.2024.
Uz Bjeličine rotacije Livaja i mladi hajdukovci su nezaobilazni, a jedan dinamovac na posudbi intrigira

Ispred nas je deveto kolo SuperSport HNL-a, u njemu nema derbija, a s obzirom na to da Dinamo, Rijeka i Osijek odlaze na neugodna gostovanja, Hajdukovi se igrači nameću kao logičan izbor u sastavljanju momčadi...

Posljednje kolo prvog kruga prvenstva donosi nam neke zanimljive parove. Osijek koji je u najboljoj formi gostuju u Puli gdje nije pobijedio četiri utakmice zaredom, Hajduk je veliki favorit protiv Šibenika na Poljudu, a vodeća Rijeka i probuđeni Dinamo putuju sjeverno na vrlo neugodna gostovanja.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Deveto kolo za Fantasy menadžere ne bi trebalo biti pretjerano izazovno. Favoriti se nameću sami od sebe, a treba biti vrlo mudar pri odabiru Dinamovih igrača koji bi iz drugog plana mogli dobiti priliku dokazati se novom treneru Nenadu Bjelici.

Najvažnije je za sve igrače da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti u petak do 16:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon sedam kola u vodstvu je Best49 s 481 bodom. Na drugom mjestu je Ivan144 s 453, a isto toliko bodova (453) ima NAVIK ON ŽIVI.

Igrači u formi

Osijek više od dvije i pol godine nije slavio na Aldo Drosini. Tri puta je minimalno poražen identičnim rezultatom (1:0), a jednom je završilo 4:4. Arnel Jakupović (7 mil) istaknuo se s dva gola protiv Varaždina, a kod Bijelo-plavih ne smijemo zaboraviti Petra Pušića (7 mil) i Marka Malenicu (5,5 mil) koji su među najzaslužnijima zašto je Osijek u nizu od četiri uzastopne pobjede.

Istra 1961 je s druge strane u velikim problemima, Paolo Tramezzani još nije ustabilio momčad. Ville Koski (5 mil) je s obzirom na cijenu odlična obrambena opcija, a u napadu najbolje kotira Salim Fago Lawal (6,5 mil). Puležani imaju najgori napad lige koji je zabio samo četiri gola.

Lokomotiva nakon petarde na Maksimiru, u Kranjčevićevoj dočekuje Goricu. Goričani su slavili protiv Slaven Belupa, sigurno su puni samopouzdanja, ali ta pobjeda više je splet sretnih okolnosti nego neke posebno dojmljive igre.

Luka Vrbančić (5 mil) nameće se u jednog od igrača kojeg na Fantasyju morate imati. Zabio je gol Dinamu i mogao bi zapapriti život Gorici. Mody Mamadoue Boune (5 mil) stigao je iz Kustošije i čini se da ima mjesto startera na desnom boku, a Fran Karačić (7 mi) je u igri branič, a igra na krilu što je uvijek zanimljiva opcija.

Duje Čop (6,5 mil) i Silvio Goričan (7 mil) najproduktivniji su igrači Lokosa, ali samo trojica od svih navedenih mogu u vašu momčad.

Kod Gorice iskaču braniči, a cijenom se ističu Dino Mikanović (6 mil) i Krešimir Krizmanić (6 mil).

Slaven Belupo je nakon senzacije protiv Dinama izgubio u Gorici, još uvijek je posljednji, a u goste mu dolazi vodeća Rijeka koja je primila samo jedan pogodak. Ivan Dolček (6,5 mil) i Alen Grgić (6 mil) najbolje su opcije, posebno Grgić koji je branič, a igra na poziciji krila i bio je najbolji pojedinac Slavena u prošloj utakmici.

Za one koji vjeruju u pobjedu Farmaceuta Ilija Nestorovski (6,5 mil) je kocka s obzirom na to da je prošli susret preskočio zbog ozljede.

Kod Rijeke su uvijek isti sumnjivci, ali poziv Zlatka Dalića koji je Marco Pašalić (10 mil) zaradio sigurno će mu biti poseban motiv. Niko Galešić (7 mil) zna kako je zabiti u Koprivnici, ali prvenstveno bodove donosi u obrani.

Niko Janković (8,5 mil) i Komnen Andrić (6,5 mil) zbog svoje cijene su vrlo primamljiv izbor.

Dinamo gostuje u Varaždinu gdje mu nikada nije lako, a svi pričaju o tome kako su Modri pod Bjelicom kiksali i baroknom gradu nakon što su pobijedili Atalantu 4:0. Dinamovci su sada protiv Monaca odigrali 2:2, ali nemaju pravo na opuštanje s obzirom na to da su tek treći u domaćem prvenstvu.

Bjelica će sigurno zarotirati momčad, ali vrući Martin Baturina (10 mil) trebao bi nastaviti svoj uspon forme. Marko Pjaca (8,5 mil) nije participirao protiv Monaca, možda je u pitanju kakva ozljeda, ali hrvatski reprezentativac će sigurno biti maksimalno motiviran da se izbori za status kod novog trenera.

Isto vrijedi i za Arbera Hoxhu (7 mil) i Darija Špikića (6 mil) i Juana Cordobu (6,5 mil), ali veliko je pitanje tko će od njih imati status startera. Sandro Kulenović (8,5 mil) je usprkos briljantnom startu pao u drugi plan, a Varaždin se čini kao idealna prilika da se ponovno vrati u golgetersku formu.

Što se tiče obrambenih igrača tu nema nekog mjesta rotaciji, a Maxime Bernauer (5 mil) se nameće kao vrlo dobra opcija s obzirom na cijenu i to što je bio na udaru kritika, a kritičari se mogu utišati samo uz dojmljivu predstavu.

Michele Šego (6,5 mil) je zabijao Dinamu u prošlosti, a trenutno je najbolji pojedinac kod Varaždina uz obrambene adute Ivana Nekića (5 mil) i Laminea Baa (6 mil). Josip Silić (4 mil) branio je u prošlom kolu jer nije bilo Olivera Zelenike (6 mil) i isplati se riskirati s njim na klupi.

Hajduk će protiv Šibenika izraziti favorit, a to znači da Marko Livaja mora biti vaš kapetan. Bruno Durdov (5,5 mil) jedini je od napadača koji se istaknuo uz neprikosnovenog Livaju, a Abdoulie Sanyang (6 mil) napokon bi se trebao vratiti nakon ozljede.

Što se obrane tiče Dominik Prpić (5,5 mil) je must-have opcija, a isto vrijedi i za Šimuna Hrgovića (4,5 mil) koji je jedan od najboljih igrača u Fantasyju što se tiče omjera cijene i osvojenih bodova.

Bez obzira na to što Šibenik može iznenaditi u ovom se kolu ne isplati kockati s njegovim igračima.

Spornetovih 11

Slika 1 od 1.

Pjaca je mali rizik zbog moguće rotacije kao i Maxime Bernauer, ali Marko Livaja kao kapetan je neupitan.

Igrači u formi

Slika 2 od 2.

Livaja i Petković su se nazabijali golova protiv ovotjednih suparnika, ali Dinamovu devetku je možda bolje preskočiti u ovom kolu zbog moguće rotacije.

Slika 3 od 3.

Osim nijih ne smijemo zaboraviti na Baturinu koji je dva puta u karijeri zabijao Varaždinu. test

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!