Automoto

Majstori čunjeva voze na krovu trgovačkog centra

Miroslav Krpan • petak, 04.10.2024.
Majstori čunjeva voze na krovu trgovačkog centra
Foto: Miroslav Krpan

Svjetski znana kultna talijanska tvornica automobila Fiat ima probnu pistu na krovu jednog od proizvodnih pogona, a u sličnoj će se situaciji naći vozačice i vozači, sudionici automobilističkog natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, što se pod nazivom 3. Mrzli OSV održava u nedjelju 6. listopada...

Naime, na krovu, točnije otvorenom petom katu trgovačkog centra Westgate, poligonu GoKart centra West, uz autocestu nadomak Zaprešića, održat će se treće natjecanje ovogodišnje sezone ponajboljih tehničara, kako nazivaju vozače bazne automobilističke discipline u kojoj vrijedi dokazati spretnost i točnost, te preciznost začinjenu brzinom. Prijavljeno je tek 24 vozačice i vozača iz šest klubova, a svakog očekuje pet ispita spretnosti čiji se rezultati zbrajaju za konačni poredak.

Poslije dva natjecanja, jednog u Zagrebu, drugog u Jastrebarskom, s dva druga mjesta vodeću poziciju ukupnog poretka drži posljednji državni prvak OSV-a iz 2022. godine Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb, Fiat Seicento), dok drugu poziciju bodovno dijele, sa samo jednim nastupom, ali svaki uz pobjedu generalke prvog natjecanja Florian Blažutić (AK Dugo Selo, Fiat Bravo) i drugog Fran Kranjac (AMK Zanatlija Zagreb, Smart).

Agić je vodeći i u klasi automobila do 3.500 mm ukupne duljine, Mario Švaljek (AK Dugo Selo, Opel Corsa) vodi u klasi do 4.000 mm, dok su u klasi preko 4.000 mm Zvonko Blažutić (AK Dugo Selo) i Antonio Erić (AK Panonija Našice) u identičnim automobilima Fiat Bravo izjednačeni. Erić je na čelu ljestvice najboljih juniora, dok među vozačicama, s dvije pobjede, vodi Ivana Robić Cavor (AK Delta Zagreb, Fiat Seicento).

Dvije najbrojnije ekipe s ukupno polovicom sudionika, vodit će glavnu riječ za klupskog pobjednika,vodeći AK Dugo Selo i prednošću 12 bodova ispred AMK Zanatlija Zagreb. Tehničare do kraja sezone očekuju još dva natjecanja u Dubrovniku, pa će atraktivna vožnja na petom katu biti samo dopuna bodovnog skora za najbolje.

Nedjeljni program kreće jednosatnim prijemom vozača i vozila od 8 sati, a start prvog od pet ispita je u 10,30 sati. Uz bodovanje Državnog prvenstva vozi se i za bodove Otvorenog prvenstva Zagreba, a proglašenje najuspješnijih predviđa se oko 16 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!