Nogomet

Neporažena Rijeka dolazi u Koprivnicu po potvrdu prvog mjesta, Farmaceuti spremaju iznenađenje

Mario Borko • subota, 05.10.2024.
Neporažena Rijeka dolazi u Koprivnicu po potvrdu prvog mjesta, Farmaceuti spremaju iznenađenje
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Danas od 18:30 sati u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Rijeka, posljednja i prva momčad SuperSport HNL-a. Riječani u prvenstvu ne znaju za poraz, primili su samo jedan gol i u ovom će susretu biti veliki favoriti. Slaven je na začelju, nije uspio veliku pobjedu protiv Dinama potvrditi protiv Gorice i sada mora tražiti nove iznenađenje...

Iako se na početku sezone govorilo o tome da je SuperSport HNL predvidljiv i da bi moglo izostati neizvjesnosti, stvarnost je pokazala nešto sasvim drugo. Dinamo je tek treći, Osijek sedmi, a Rijeka je nakon osam kola vodeća i primila je samo jedan gol.

Igraj na Slaven Belupo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iznenađenje smo vidjeli i na startu osmog kola, Istra 1961 je u petak pobijedila Osijek i preskočila ga na tablici. Lider prvenstva danas gostuju u Koprivnici kod posljednjeg Slaven Belupa. Na prvu bi se reklo jednostrana ulica, ali taj Slaven je prije dva tjedna na Kušek Apašu razbio Dinamo s 4:1 i vjeruje da to može ponoviti i protiv Riječana.

Slaven je najdugovječniji prvoligaš uz “veliku četvorku“, ali posljednjih sezona je u kontinuiranom padu. Prošle sezone Farmaceuti su u svim relevantnim kategorijama bili pretposljednji, iza njih je bio samo slabašni Rudeš.

Ivan Radeljić otvorio je sezonu sa samo jednim bodom u pet kola i morao je otići, a klub iz Koprivnice doveo je Marija Kovačevića koji se oporavio od teške bolesti. On je pobijedio Kustošiju u kupu, a u prvenstvu je krenuo minimalnim porazom od Osijeka na Opus Areni.

Koprivničani su u Osijeku zaslužili više, a puno više od očekivanog dobili su tjedan dana kasnije kad su kod kuće pobijedili Dinamo. Velika tri boda nisu uspjeli potvrditi kod Gorice gdje ih je naposljetku koštala velika greška Ivana Sušaka kojem je u 94. minuti lopta ispala iz ruku.

Slavenu je u toj utakmici nedostajao Ilija Nestorovski koji je bio ozlijeđen, ali bi trebao biti spreman za Rijeku. Farmaceuti u posljednje vrijeme nisu baš najbolje prolazili protiv Rijeke, u posljednjih osam utakmica pobijedili su ih samo jednom i to na Rujevici. Od zadnje pobjede u Koprivnici prošlo je više od četiri godine.

Rijeka je prošla vrlo turbulentno razdoblje na početku sezone. Propuštena je ogromna prilika za ulazak u skupine europskog natjecanja, a Željko Sopić je smijenjen u ključnom trenutku. Radomir Đalović je sjajno podigao ekipu nakon katastrofe u Ljubljani.

Rijeka je ostala neporažena u derbiju s Dinamom, pobijedila Goricu i Šibenik, a nedjeljni derbi protiv Hajduka je završio bez golova. Riječani su primili samo jedan gol u osam kola, a zabili su ih 15.

Toni Fruk, Maro Pašalić i Niko Janković su dalje ključni igrači, brojke im na početku sezone nisu impresivne i utakmica protiv zadnjeg na tablici prilika je da uhvate formu.

Koprivničani će posebno morati pripaziti na Niku Galešića koji je svojim golovima presudio posljednja dva susreta ovih dvaju takmaca na Kušek Apašu. Rijeka nema problema s ozljedama, još uvijek traži prvog napadača, iako je to trenutno Komnen Andrić, a sve više minuta dobiva Gabriel Rukavina.

Što su rekli

Mario Kovačević, trener Slaven Belupo: " Bili smo tužni, ali nema puno kukanja, jer dolazi nam vodeća momčad lige. Što reći o Rijeci, prva je, primila je samo jedan gol u osam utakmica, ima puno kvalitete, a po meni i najraznovrsniji vezni red i napad u ligi. Ipak, dosta toga ovisit će i o nama i vjerujem da ćemo biti pravi. Caimacova nema zbog žutih kartona, nekoliko igrača i dalje nam je ozlijeđeno poput Leškovića, Hlevnjaka, Butića, Šute, ali veseli nas opravak Ilije Nestorovskog, koji bi trebao biti u kadru. Svi jedva čekamo tu utakmicu, nije da nemamo što izgubiti, a već smo protiv Dinama pokazali da se svakog može pobijediti. Vjerujem da ćemo biti na tom tragu."

Radomir Đalović, trener Rijeke: " Nakon Hajduka smo dobro trenirali, ali imamo manjih problema nekoliko igrača koji su ozlijeđeni i upitni za utakmicu. Sraz s Hajdukom i teren su ostavili traga na nama, ali u subotu igramo protiv momčadi koja je dovela dosta iskusnih igrača. Gledali smo ih u Velikoj Gorici, brzi su, dobro trče u tranziciji, a bodovni učinak ne odražava njihovu kvalitetu. Očekujem da se predstavimo u dobrom svjetlu, odigramo ozbiljnu utakmicu u kojoj će svim snagama tražiti pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš, 18:30

Sudac: Mario Zebec

Nedostaju

Slaven Belupo: Mihail Caimacov (suspendiran), Ante Šuto, Marko Lešković (neće igrati)

Rijeka: /

Prošli dvoboji

Posljednji susret odigran je u zadnjem kolu prošle sezone SuperSport HNL-a na Rujevici. Riječani su slavili s 4:0, a hat-trick je postigao Niko Janković.

Posljednja dva dvoboja u Koprivnici završavala su minimalnom (0:1) pobjedom Rijeke golovima Nike Galešića.

Prognoza

Rijeka je favorit, ali Slaven bi mogao barem do boda. test

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 89:13-48
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 89:13-48
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!