Nogomet

Halilović promašio kazneni udarac, Šutalo skrivio gol, a Ivanušec 'nestao s mape'

Mario Borko • nedjelja, 06.10.2024.
Halilović promašio kazneni udarac, Šutalo skrivio gol, a Ivanušec 'nestao s mape'
Foto: EPA

Zanimljiva nedjelja u nizozemskoj Eredivisie. Odigrano je pet utakmica, a svoje su uloge imali i Hrvati. Alen Halilović je promašio kazneni udarac, ali njegova Fortuna je svejedno pobijedila. Kiks Josipa Šutala također je prošao bez posljedica...

U nizozemskoj Eredivisie u nedjelju je odigrano pet utakmica, a u akciji je bilo petero Hrvata. Malo poznati Luka Kulenović, Hrvat rođen u Kanadi koji je igrao za Osijek 2 i Kustošiju, zabio je gol za Heracles, a Alen Halilović je za svoju Fortunu promašio kazneni udarac.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Heracles je u gostima izgubio 4:1 od G. A. Eaglesa, a ovo je drugi gol u posljednje tri utakmice za 25-godišnjeg napadača koji je ljetos stigao iz Libereca.

Feyenoord je nakon pobjede kod Girone u Ligi prvaka, slavio i u prvenstvu u derbiju protiv Twentea s 2:1. Ayase Ueda i In-Beom Hwang zabijali su za 2:0 u prvom dijelu, a Sem Steijn je u 78. vratio neizvjesnost do kraja susreta.

Luka Ivanušec dvoboj svoje momčadi, koja je pobjedom skočila na šesto mjesto s 13 bodova, pratio je s klupe za pričuve. Čini se da bivši igrač Dinama nije u planovima trenera jer je participirao u samo dvije od posljednjih sedam utakmica. Upisao je kombinirano 37 minuta.

To može itekako zabrinuti Zlatka Dalić koji ga je uvrstio na popis, ali ni on u rujnu nije računao na 25-godišnjaka iz Ljubešćice kojem sigurno nije lako.

Ajax je u sudačkoj nadoknadi pobijedio Groningen. Davy Klassen je zabio za rano vodstvo u 21. minuti, ali onda je greška Josipa Šutala i Branca van den Boomena vratila goste u igru u 69.

Nizozemac je zaspao, hrvatski reprezentativac je sjajno pokrio i činilo se spasio stvar, ali umjesto da izbije loptu ispred suparnika, odlučio ju je iskontrolirati. U tome nije uspio, Jorg Schreuders je iskoristio poklon i zabio za 1:1. Situaciju pogledajte ovdje.

Van den Boomen je u 73. promašio kazneni udarac, Šutalo je u 84. izašao iz igre, a umjesto njega je ušao džoker Wout Weghorst koji je u 91. zabio za 2:1, a konačnih 3:1 je u 93. postavio Chuba Akpom.

Ajax je peti s 13 bodova, ali ima dvije utakmice manje od vodećeg PSV-a koji je s osam pobjeda u osam kola odjurio na veliku prednost.

Posljednja utakmica dana odigrana je između Fortune Sittard i AZ Alkmaara. Favorizirani gosti su poraženi iako je Halilović u sudačkoj nadoknadi prvog dijela iz kaznenog udarca pogodio desnu stativu.

Bio je to četvrti kazneni udarac svojevremeno najvećeg talenta hrvatskog nogometa otkako je u Fortuni, a ovo je drugi kojeg je promašio.

Halilović je iz igre izašao u 77. minuti, a samo minutu kasnije Rodrigo Guth je zabio za veliku pobjedu Fortune koja je tako prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede. AZ je treći sa 16 bodova, a klub iz Sittarda skočio je na deseto s deset bodova.

Kod Fortune je Ante Erceg u igru ušao u 78. minuti, a Josip Mitrović u 90. test

EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!