Nogomet

Dalić o igračima: 'Drago mi je da je Oršić tu, a Baturina i Sučić su biseri koje treba čuvati'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.10.2024.
Dalić o igračima: 'Drago mi je da je Oršić tu, a Baturina i Sučić su biseri koje treba čuvati'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tradicionalna "pressica" prije okupljanja igrača ujedno je donijela i izbornikovo viđenje pojedinih igrača. Sretan je zbog povratka Mislava Oršića, što je Perišić pronašao klub, što večina igrača igra u dobroj formi i ističe se u svojim klubovima...

Na žalost niti na ovom okupljanju reprezentacija neće biti kompletna. Postoje neki novi problemi uz one ranije i dobro poznate.

Igraj na Hrvatska - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ono što je sigurno da otpada Pongračić, ostaje u klubu na liječenju, Kovačić neće doći danas zbog privatnih razloga i nadamo se da će stići za Škotsku. Perišić je imao ozljedu prije dva dana, ali srećom nije teška, sinoć se Šutalo ozlijedio, još ne znamo što je točno, osjetio je mišić, doći će i napravit ćemo pregled pa ćemo vidjeti. Dva stopera su upitna, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije ćemo vidjeti hoćemo li koga uzeti. Danas tijekom dana vidjet ćemo s ostalima, nadam se da drugih problema neće biti", ističe izbornik Zlatko Dalić.

Pod upitnikom je i Marko Pjaca.

"Pjaca nije bio u pravom treningu sedam dana, vidjet ćemo situaciju kada dođe, znat ćemo na čemu smo. Nadam se da će moći trenirati ovih 4-5 dana. Imamo dobru situiaciju s klubovima i igračima koji igraju, većina igra dobro i nadam se da ćemo nastaviti ono dobro iz prošlog ciklusa. Svi su u dobroj formi, dvije teške utakmice su pred nama, ali su igrači bolje sada nego u rujnu."

Perišić ima novi klub i igra, a to je najvažnije.

"Perišić je igrao dvije utakmice na poziciji desnog krila, našao je klub, ima utakmice, na žalost doživio je tijekom prošlog kola nezgodnu ozljedu, ali on konkurira za Škotsku. U klubu igra desno i to nam otvara još jednu opciju na toj strani."

Na desnom beku Dalić je zadovoljan kako su pomogli Pjaca i Jakić.

"Protiv Portugala i Poljske smo odradili korektno s Jakićem i Pjacom, oni zaslužuju šansu ponovno. Jakić je to igrao u Eintrachtu, Pjaca je bio korektan s Poljskom, Perišić to može pokriti. Jura je krenuo s treningom, nemam potrebe puno tražiti, nije bilo loše i vjerujem tim igračima."

Martin Baturina i Petar Sučić zaslužili su velike pohvale nakon Monaca.

"Nakon Bayerna nije ništa kao valjalo, a nakon Monaca su atomski igrači. To su dva mlada igrača koja su naša budućnost, biseri koje treba čuvati i dati im podršku. Bit će oscilacija, ali su potencijal, bili su sjajni protiv Monaca, nadam se da će tako nastaviti, uopće nisu upitni, samo im treba dati šansu, treba ima vremena, jako brzo će biti nositelji reptrezentacije."

Jučer je oduševio Luka Sučić fantastičnim pogotkom.

"Luka je potentan, moćan, ovaj gol koji je dao ne može sati puno igrača. Nešto što je zaista igrački, njegov i gol Petra Sučića protiv Monaca, da su ih dali Messi i Ronaldo, vrtjelo bi se sto puta. Došao je u novi klub, nametnuo se, igra dobro i bit će samo sve bolji. Ovaj gol je remek djelo."

U reprezentaciji je ponovno Mislav Oršić.

"Drago mi je da se Orša vratio nakon dugo vremena, on spada u grupu igrača koji trebaju šansu i da opet bude tu. Drago mi je, ne očekujem da će biti onaj sa SP-a, ali sigurno mu treba pružiti priliku i tako ga ohrabriti i motivirati. Teško je nakon ozljede, vidite kako se Perišić muči, ali igra u Trabzonu i vraća se u formu, vjerujem da će biti koristan u budućnosti." test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!