Nogomet

Vatreni odradili prvi trening, a podršku im je došao pružiti Dejan Lovren

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 07.10.2024.
Vatreni odradili prvi trening, a podršku im je došao pružiti Dejan Lovren
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije vrlo važne utakmice Lige nacija koje bi je mogle pogurati prema četvrtfinalu. Izabranici Zlatka Dalića odradili su u ponedjeljak navečer trening na Dinamovom pomoćnom terenu, a posjetio ih je bivši suigrač Dejan Lovren...

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak u Zagrebu prvi trening uoči nastavka kvalifikacija u Ligi nacija i utakmica protiv Škotske i Poljske. Vatrene očekuju utakmice protiv Škotske 12. listopada u Zagrebu i Poljske 15. listopada u Varšavi.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od okupljanja u rujnu kada je prva utakmica protiv Portugala uslijedila samo tri dana nakon okupljanja, ovoga puta će reprezentacija imati pet dana za pripremu prvog susreta.

Prvi trening hrvatska vrsta je odradila u Maksimiru na terenu Zlatko Cico Kranjčar.

Izbornik Zlatko Dalić imao je na raspolaganju 19 od 26 igrača. Dio igrača je radio odvojeno u teretani (Joško Gvardiol, Martin Erlić, Duje Ćaleta-Car), Ivan Perišić i Josip Šutalo nisu trenirali zbog liječničkog pregleda, a Mateo Kovačić je izostao zbog privatnih razloga.

Već je od ranije otpao Marin Pongračić koji je već duže vremena van stroja i nije se uspio oporaviti.

Vatrene je na treningu posjetio Dejan Lovren koji se oprostio nakon Katara, a nedavno je Lyon zamijenio grčkim PAOK-om. Među prisutnima bio je i predsjednik HNS-a Marija Kustić

"Kovačić neće doći na okupljanje danas, ima privatne stvari, nadam se da će sve biti u redu. Jučer se Šutalo ozlijedio, još ne znamo točno što se dogodilo. Osjetio je mišić, napravit ćemo pregled i znati što je točno. U dogovoru s Olićem vidjet ćemo hoćemo li uzeti kojeg stopera iz mlade u A reprezentaciju" pojasnio je izbornik na današnjoj novinarskoj konferenciji.

Reprezentacija će u Zagrebu odraditi još četiri treninga prije utakmice koja je na rasporedu u subotu u 18:00 sati na stadionu Maksimir.

Dan kasnije je regeneracijski trening, a već u ponedjeljak Vatreni putuju u Varšavu gdje će iste večeri odraditi medijske obveze, te trenirati. Utakmica je u utorak u 20:45 sati.

Hrvatska se nakon dva kola nalazi na drugom mjestu skupine 1 s tri boda, koliko ima i Poljska. Na vrhu je Portugal sa šest bodova, a na začelju Škotska bez bodova.

Podsjetimo, prve dvije pozicije vode u četvrtfinale, treća u play-off za ostanak, a posljednja u niži rang natjecanja, Ligu B. test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!