Nogomet

Dechamps pozdravio smanjenje kazne za Pogbu i najavio njegov mogući povratak među Tricolore

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 07.10.2024.
Dechamps pozdravio smanjenje kazne za Pogbu i najavio njegov mogući povratak među Tricolore
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vijest o tome da je kazna zbog dopinga Paulu Pogbi smanjena i da će kontroverzni Francuz vrlo brzo moći ponovno zaigrati brzo je obišla svijet, a sada se na nju osvrnuo francuski izbornik Didier Deschamps koji je rekao da je to sjajna vijest i da će u budućnost računati na 31-godišnjeg veznjaka...

Svjetlo se ponovo pali za Paula Pogbu, time je riječima francuski izbornik Didier Deschamps pozdravio odluku o smanjenju suspenzije zbog dopinga s četiri godine na 18 mjeseci.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuski veznjak je u kolovozu prošle godine pao na dopinškom testu nakon što su u njegovoj krvi nađeni tragovi DHEA, tvari koja povećava udio testosterona u krvi.

Pogba je potom privremeno suspendiran, a koncem veljače ove godine izrečena mu je kazna od četiri godine.

Međutim, Pogba se žalio na presudu, a Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio je kaznu na samo godinu i pol te će veznjak moći ponovno zaigrati u ožujku iduće godine, točnije za nešto manje od šest mjeseci.

"Postoji ovo svjetlo koje se ponovno pali. Imat će faze kroz koje će proći, ali to je odlična vijest, moći će ponovno igrati od ožujka" kazao je Deschamps na web stranici Francuskog nogometnog saveza (FFF).

Pogba je do sada upisao 91 nastup u francuskom dresu i postigao 11 golova, a bio je dio reprezentacije koja je 2018. u Rusiji osvojila svjetski naslov.

“"Razgovarao sam s njim dosta dugo telefonom, kao i tijekom cijelog ovog perioda koji je za njega bio vrlo kompliciran. To još uvijek ostaje kazna koja je manje teška. Ali Pogba zna da će u ožujku 2025. ponovno postati igrač, a budući da toliko voli nogomet i igranje, to je odlična vijest za njega", poručio je francuski izbornik.

Pogba je još uvijek pod ugovorom s talijanskim Juventusom, međutim ne očekuje se da će ostati u torinskom klubu. Tijekom karijere je igrao i za Manchester United u koji je stigao upravo iz Stare dame u transferu vrijednom 105 milijuna eura, četiri godine nakon što su ga Crveni vragovi prodali u Juve za 3.5 milijuna eura. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!