Nogomet

Sloveniji prijete Haaland i Sorloth, ali i Norvežani strahuju od Šeška

Branimir Korać • četvrtak, 10.10.2024.
Sloveniji prijete Haaland i Sorloth, ali i Norvežani strahuju od Šeška
Foto: EPA

U trećem kolu Lige B Lige nacija Norveška u Oslu dočekuje Sloveniju. I jedni i drugi dobro su otvorili nastup u Ligi nacija, a sada se izravno bore za prvo mjesto u skupini u važnom susretu koji bi mogao biti ključan u borbi za izravan prolaz u Ligu A...

Nakon osvojena četiri boda u prva dva kola Lige nacija, Norveška i Slovenija sastaju se u međusobnom dvoboju u Oslu. I jedni i drugi svjesni su koliko bi ih pobjeda u ovom dvoboju približila osvajanju prvog mjesta.

Igraj na Norveška - Slovenija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sloveniji bi ova tri boda još više značila s obzirom da dočekuje još Norvešku na svom travnjaku gdje će ponovno ići na pobjedu. Dovoljno aduta imaju i jedni i drugi da bi se mogli približiti pobjedi.

Veliki hendikep za Norvešku je ozljeda Martina Odegaarda, glavnog kreatora igre i čovjeka za kojeg mnogi tvrde kako je bitniji za Norvešku čak i od Erlinga Haalanda

Međutim i bez njega će Norvežani biti jaki i opasni, Haaland će svoje prilike imati, tu je još jedan opasan napadač Alexander Sorloth i Kekova obrana u svakom slučaju bit će na velikom iskušenju u ovom dvoboju.

U prvom kolu Norveška je gostovala kod Kazahstana i odigrala bez pogodaka u susretu u kojem je potpuno dominirala i stvorila pregršt prilika. Drugo kolo ipak je bilo bolje, tu je ugostila Austriju i slavila s 2:1 golovima Felixa Myhrea i Haalanda.

S druge strane Slovenija će opasno prijetiti preko Benjamina Šeška koji izrasta u fantastičnog napadača, a ujedno je i najbolji strijelac Lige B Lige nacija s četiri postignuta pogotka.

U remiju 1:1 protiv Austrije i pobjedi 3:0 protiv Kazahstana, sjajni Šeško postigao je sva četiri gola za Sloveniju.

Što su rekli

Matjaž Kek, izbornik Slovenije: "Ovo je prilika za jedne i druge, Liga nacija je ujedno i priprema za predstojeće kvalifikacije kao i šansa za širenje kadra. Susreti protiv Norveške i Kazahstana pokazat će nam u kakvom smo trenutno stanju, imamo četiri boda, dobro smo krenuli, vidjet ćemo kako ćemo reagirati na ovaj izazov. Znamo što nas očekuje u Oslu i kako se moramo postaviti, bit će nam sigurno teško."

Mjesto, vrijeme, sudac

Oslo, Ullevaal Stadion, 20:45

Sudac: Manfredas Lukjancukas (Litva)

Prošli dvoboji

Norveška i Slovenija već su se susreli u Ligi nacija i to 2022. godine. U Oslu je bilo 0:0 dok je u Ljubljani Slovenija slavila s 2:1. Prvi pogodak bio je djelo Erlinga Haalanda, ali Slovenija je okrenula golovima Šporara i Šeška.

Prognoza

Blaga prednost ide Norvežanima zbog domaćeg terena, ali niti puno bolje reprezentacije nisu slomile Sloveniju stoga se očekuje zanimljiv i ravnopravan dvoboj. test

FOTO: EPA/Fredrik Varfjell

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Austrija-:-Kazahstan
Norveška-:-Slovenija
1Slovenija 24:1+34
2Norveška 22:1+14
3Austrija 22:3-11
4Kazahstan 20:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Austrija-:-Kazahstan
Norveška-:-Slovenija
1Slovenija 24:1+34
2Norveška 22:1+14
3Austrija 22:3-11
4Kazahstan 20:3-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!