Nogomet

Bivši hajdukovac strijelac u uvjerljivoj pobjedi Sjeverne Makedonije koja grabi ka promociji

Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Bivši hajdukovac strijelac u uvjerljivoj pobjedi Sjeverne Makedonije koja grabi ka promociji
Foto: EPA

U ranijem terminu Lige nacija odigrana su dva susreta. Sjeverna Makedonija je slavila na gostovanju kod Latvije, a Moldavija je na svom terenu bila bolja od slabašne Andore...

U četvrtak su od 18 sati odigrane dvije utakmice Lige nacija. U Ligi C Sjeverna Makedonija je s 0:3 slavila na gostovanju kod Latvije, a Moldavija je na svom terenu s 2:0 pobijedila Andoru.

Igraj na utakmice Lige C Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski bio je pod velikim pritiskom nakon tri uzastopna poraza u lipnju, ali njegova reprezentacija se polako penje u formi. Protiv Latvije su poveli već u 35. minuti.

Nakon odlične akcije u strijelce se upisao bivši igrač Hajduka Jani Atanasov koji je odlično pratio situaciju i iz blizine loptu poslao u praznu mrežu.

Latvijci su pokušavali, ali Sjeverna Makedonija je u završnici samo potvrdila svoju pobjedu. Drugi gol djelo je Lirima Qamilija koji se šuljao nakon dalekometnog ispucavanja svog vratara Stolea Dimitrievskog, iskoristio kiks obrane i u 70. otklonio dvojbe oko pobjednika.

Igrač utakmice, Eljif Elmas, pratio je solo akciju pomalo sebičnog kapetana Ensija Bardhija i odličnim udarcem dodatno uljepšao pobjedu svoje reprezentacije.

Makedonci su slavljem potvrdili prvo mjesto na ljestvici i nakon tri odigrane utakmice imaju dvije pobjede i remi. Latvija je treća s jednom pobjedom i dva poraza.

Sjeverna Makedonija u nedjelju gostuje u Armeniji s kojom će se po svemu sudeći boriti za prvo mjesto i promociju u Ligu B, a Latvija odlazi kod Farskih otoka protiv kojih je ostvarila svoje dvije posljednje pobjede.

U skupini 2 Lige D Moldavija je kao domaćin u Kišinjevu svladala A. Moldavci su poveli u 31. minuti golom Arthura Ionite, dok je u 95. konačnih 2:0 postavio Maxim Cojocaru.

Moldavija ima dvije pobjede iz dvije utakmice, Andora oba poraza, a između njih na ljestvici je Malta s pobjedom i porazom. test

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Liga nacija 2024, Liga C, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Latvija0:3Sjeverna Makedonija
Farski Otoci2:2Armenija
1Sjeverna Makedonija 36:1+57
2Armenija 36:5+14
3Latvija 32:7-53
4Farski Otoci 33:4-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga C, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Latvija0:3Sjeverna Makedonija
Farski Otoci2:2Armenija
1Sjeverna Makedonija 36:1+57
2Armenija 36:5+14
3Latvija 32:7-53
4Farski Otoci 33:4-12

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!