Nogomet

Belgijci se s igračem više vratili iz dva gola minusa, Francuzi u završnici napunili mrežu Izraelaca

Mario Borko • četvrtak, 10.10.2024.
Belgijci se s igračem više vratili iz dva gola minusa, Francuzi u završnici napunili mrežu Izraelaca
Foto: EPA

U četvrtak su u Ligi A Lige nacija odigrane dva susreta u skupini 2. Francuzi su slavili na gostovanju kod Izraela koji je bio domaćin u Mađarskoj, a Belgijci su se s igračem više u Italiji vratili iz zaostatka od dva gola...

Vrlo efikasna je bila prva listopadska večer Lige nacija. U skupini 2 Lige A Francuska je u Budimpešti pobijedila Izrael s 1:4, a Italija je, nakon vodstva 2:0 zaradila crveni karton i na kraju remizirala s Belgijom 2:2.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su vrlo rano stigli do vodstva. Već u šestoj minuti Eduardo Camavinga pucao je s nekih 20 metara, udarac nije bi snažan ni posebno opasan, ali Omri Glazer je reagirao katastrofalno i lopta je završila u mreži.

Izraelci se vraćaju u 24. minuti preko Omrija Gandelmana, Oscar Glokhu je poslao super precizan centaršut, a Gandelman je to iskoristio za izjednačenje. Samo četiri minute trajalo je oduševljenje Izraelaca na Bozsik stadionu u Budimpešti.

Christopher Nkunku se odlično okrenuo s protivničkim igračem na leđima i zabio za novo vodstvo Francuza.

Tricolori su apsolutno dominirali u drugom dijelu, Izraelci su ostavili na jednom jedinom udarcu na cijeloj utakmici, a pobjedu su potvrdili u 87. i 88. minuti.

Strijelci su bili Matteo Guendouzi koji je zabio s vrha 16 metara nakon što mu je Theo Hernandez ostavio loptu i Bradley Barcola koji je mirno završio lijepu akciju u kojoj je Guendouzi bio asistent.

U drugoj utakmici skupine Italija je nakon odličnih pola sata imala Belgiju na konopcima. Azzurri su poveli već u prvoj minuti. Federico Dimarco je fenomenalno ubacio, Andrea Cambiaso je to pratio na drugoj vratnici i iskoristio nesporazum u belgijskoj obrani.

Dimarco je veliku ulogu imao i kod drugog gola, fenomenalno je proigrao Cambiasa koji puca, a na odbijenoj lopti je prvi bio Mateo Retegui. Činilo se da će momčad Luciana Spallettija doći do treće uzastopne pobjede, ali stvari se tada kompliciraju.

Lorenzo Pellegrini je u 40. minuti zaradio izravni crveni karton nakon VAR provjere. Talijani su ostali s desetoricom, a Belgijci su to odmah iskoristili. Izveli su odličnu akciju iz slobodnog udarca, Leandro Trossard je ostavio loptu za Maxima De Cuypera koji prekrasno zabija za 2:1.

Belgija je imala inicijativu zahvaljujući igraču više, ali nije bila pretjerano opasna. U 61. Leandro Trossard zabija za 2:2. Nakon ubačaja iz kuta Wout Faes je ostao sam na drugoj vratnici, vratio je loptu u sredinu, ona se malo odbila, stigla do ofenzivnog veznjaka Arsenala koji vara Gianluigija Donnarummu.

Kapetan Italije ostao je samo na dvije obrane u cijelom susretu što najbolje govori o tome koliko je Belgija usprkos igraču više bila sterilna. Belgijci su odmah nakon gola željeli kazneni udarac zbog prekršaja Alessandra Bastonija na Opendi, ali nakon duge VAR provjere ostala je odluka suca na terenu.

Na kraju je Italija mogla i do pobjede i može žaliti što je ostala bez dva boda.

Nakon tri kola Italija je vodeća sa sedam bodova, Francuska ima šest, Belgija četiri, a Izrael nula. U nedjelju Italija će ugostiti Izraelce, a Belgija Francuze. test

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Italija2:2Belgija
Izrael1:4Francuska
1Italija 37:4+37
2Francuska 37:4+36
3Belgija 35:504
4Izrael 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Italija2:2Belgija
Izrael1:4Francuska
1Italija 37:4+37
2Francuska 37:4+36
3Belgija 35:504
4Izrael 33:9-60

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!