Nogomet

Napadački raspoloženi Nizozemci kod napadački sterilnih Mađara

Petar Jenjić • petak, 11.10.2024.
Napadački raspoloženi Nizozemci kod napadački sterilnih Mađara
Foto: EPA

Nizozemska će večeras gostovati kod Mađarske u susretu trećeg kola Lige nacija. Dok gosti traže novu pobjedu i stvaranje pozitivnog niza, Mađari se jako muče u napadačkom segmentu...

Osim utakmice Bosne i Hercegovine protiv Njemačke, večeras se igra i druga utakmica grupe 3 u Ligi A Lige Nacija. Od 20:45 sati, na Puškaš Areni u Budimpešti, Mađarska će ugostiti reprezentaciju Nizozemske, a dvoboj će suditi Lukas Fähndrich.

Igraj na Mađarska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarska je u Ligu nacija krenula visokim porazom na gostovanju kod Njemačke (5:0), a zatim je odigrala bez pogodaka protiv Bosne i Hercegovine. U 2024. godini upisala je devet utakmica, što natjecateljskih, što prijateljskih, a samo je u dvije postigla više od jednog gola. Protiv Kosova (3:0) i Izraela (2:0) u pripremnim susretima.

Nakon što je ranije igrala i u Ligi C, Mađarska je drugo uzastopno izdanje napravila korak naprijed i ušla među najbolje. U zadnjih 11 domaćih utakmica, izabranici Marca Rossija upisali su devet pobjeda i dva remija.

S druge strane, Nizozemske je u novi ciklus, nakon ispadanja u polufinalu Eura, krenula domaćom pobjedom protiv Bosne i Hercegovine od 5:2, nakon čega je kod kuće remizirala protiv Njemačke rezultatom 2:2.

Iako posljednjih pet međusobnih dvoboja datira iz perioda između 2010. i 2013. godine, u svakoj od tih utakmica Nizozemska je postigla barem četiri pogotka. Njih osam postigla je u zadnjem međusobnom dvoboju, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a hat-trick je za 52 minute upisao Robin van Persie. U svih tih pet utakmica upisala je pobjedu.

U kadru Mađarske danas ne bi trebalo biti značajnijih izostanaka, dok kod Nizozemaca u kadru nema Nathana Akea i Jurriena Timbera zbog ozljeda.

Što su rekli

Denes Dibusz, reprezentativac Mađarske: "Došli smo vrlo visoko, nitko nije očekivao da ćemo doći do ovih visina, ali sada smo u A Ligi nacija, pobijedili smo u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo gdje smo stigli s dugačkim nizom bez poraza. Na takve rezultate utječu brojni faktori. Iako su ljudi vjerovali da će to postati standard, mi smo bili svjesni da nas čeka teže vrijeme."

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske: "Bit će drugačija utakmica od prethodnih jer i protivnik igra drugačije. Pokušavamo zadržati razinu koju smo pokazali do sada, a to je nogomet s velikom dozom energije. Ovakve utakmice su daleko od jednostavnih."

Mjesto, vrijeme, suci

Puškaš Arena, Budimpešta, 20:45

Sudac: Lukas Fähndrich (Švicarska)

Nedostaju

Mađarska: (-)

Nizozemska: Ake, Timber (ozljede)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, Nizozemska je na domaćem terenu upisala visoku pobjedu od 8:1.

Prognoza

Mađari nisu baš napadački potentni u 2024. godini, a ne bi trebali biti ni večeras. Nizozemska bi trebala uzeti sva tri boda. test

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Njemačka
Mađarska-:-Nizozemska
1Njemačka 27:2+54
2Nizozemska 27:4+34
3Bosna i Hercegovina 22:5-31
4Mađarska 20:5-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Njemačka
Mađarska-:-Nizozemska
1Njemačka 27:2+54
2Nizozemska 27:4+34
3Bosna i Hercegovina 22:5-31
4Mađarska 20:5-51

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!