Nogomet

Peruanci i dalje u potrazi za prvom pobjedom

Petar Jenjić • petak, 11.10.2024.
Peruanci i dalje u potrazi za prvom pobjedom
Foto: EPA

Reprezentacija Perua i dalje traži prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Večeras će imati priliku doći do bodova na domaćem terenu protiv Urugvaja...

Večeras se nastavljaju južnoameričke kvalifikacije za plasman na sljedeće Svjetsko prvenstvo, a jedina utakmica dana na programu jest dvoboj u Limi između reprezentacija Čilea i Urugvaja. Dvoboj se igra u noći s petka na subotu od 03:30 po hrvatskom vremenu, a prvi sudac dvoboja je Facundo Tello iz Argentine.

Igraj na Peru - Urugvaj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Peru je jedina reprezentacija u ovim kvalifikacijama koja ne zna za pobjedu. Upisala je pet poraza i samo tri remija uz gol razliku od 2:0. U prošlom ciklusu odigrao je 1:1 protiv Kolumbije, a zatim i poražen kod reprezentacije Ekvadora s minimalnih 1:0.

S druge strane, Urugvaj je na 15 osvojenih bodova i potencijalnom pobjedom može doći na bod za vodećom Argentinom. Međutim, u proteklom ciklusu osvojio je samo dva boda, a obje utakmice završene su bez pogodaka. Prvo kod kuće protiv Paragvaja, a zatim i u gostima kod Venezuele.

Kod Perua nedostaje nekoliko igrača: Miguel Trauco i Anderson Santamaria u obrambenom segmentu, dok je Leganesov Renato Tapia prošli mjesec zaradio dugotrajniju ozljedu. U napadu će nedostajati: Gianluca Lapadula, Yordy Reyna i Santiago Ormeno.

Slično je i kod Urugvaja čiji dio igrača još treba odraditi kazne zbog tučnjave na Copa Americi. Rodrigo Bentancur mora odraditi još dvije utakmice suspenzije, a Matias Olivera i Jose Maria Gimenez još jednu i protiv Ekvadora 16. listopada trebali bi biti na raspolaganju. Ronald Araujo isto je suspendiran, ali zbog ozljede svakako ne igra. Probleme s ozljedama imaju i Sebastian Caceres i Lucas Olaza.

U posljednjih osam međusobnih dvoboja, samo smo u dva navrata vidjeli tri pogotka, na svim ostalim zabijeno je manje. U posljednjih pet ukupno smo vidjeli šest golova. Zadnji dvoboj odigran je u Montevideu prije dvije i pol godine, a pobijedio je domaćin s 1:0.

Što su rekli

Jorge Fossati, izbornik Perua: "Svjesni smo važnosti sutrašnje utakmice i sposobnosti protivnika, o čemu smo ranije razgovarali. Isto tako, iskreno vjerujem da momčad postaje sve bolja iz dana u dan. Treninzi su vrlo dobri i vjerujem jako snažni. Sutra je najvažnija utakmica ovih kvalifikacija, a hoće li biti i odlučujuća, to samo Bog zna. Pristupit ćemo utakmici s istim mentalitetom kao uvijek."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio Nacional de Lima, Lima, 03:30 po hrvatskom vremenu

Sudac: Facundo Tello (Argentina)

Nedostaju

Peru: Tapia, Trauco, Santamaria, Lapadula, Reyna, Ormeno (ozljede)

Urugvaj: Bentancur, Gimenez, Olivera (suspenzije), Araujo (ozljeda i suspenzija), Caceres, Olaza (ozljede)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u susretu odigranom krajem ožujka 2022. godine, Urugvaj je kod kuće slavio s 1:0.

Prognoza

Međusobni dvoboji u posljednje vrijeme uglavnom su vrlo izjednačeni i na manji broj pogodaka pa bi i večeras tako trebalo biti. test

FOTO: EPA/Paolo Aguilar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!