Tenis

Sinner lako do finala Šangaja, bit će to prvo Masters finale koje neće igrati u Sjevernoj Americi

HINA, Mario Borko • subota, 12.10.2024.
Sinner lako do finala Šangaja, bit će to prvo Masters finale koje neće igrati u Sjevernoj Americi
Foto: EPA

U prvom polufinalnom meču na Mastersu u Šangaju, prvi igrač svijeta Jannik Sinner rutinski je odradio posao i izborio svoje šesto finale iz serije 1000 u karijeri. Machač nakon Alcaraza nije uspio napraviti još jednu senzaciju...

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner plasirao se u subotu u finale Masters turnira u Šangaju nakon što je u polufinalu sa 6:4, 7:5 pobijedio Čeha Tomaša Machača (ATP-33.).

Igraj na mečeve Masters 1000 turnira u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U meču koji je trajao sat i 44 minute Sinner je oduzeo tri puta servis češkom tenisaču, dok je Machač napravio samo jedan break i to odmah na startu meča kad je poveo s 2:0.

Sinner se brzo vratio, poveo 3:2 i kod vodstva 5:4 pritisnuo Čeha na njegovom servisu i osvojio set sa 6:4. Drugi set trajao je gotov sat vremena, Machač je kod 4:4 ima dvije prilike za oduzimanjem servisa, ali nije uspio, a ponovno, kao i u prvom setu, nije izdržao pritisak.

Sinner je sa 7:5 završio posao i odjurio u svoje šesto Masters finale u karijeri, prvo izvan Sjeverne Amerike. Talijan je u finalu na omjeru 3-2, a u nedjelju će se boriti za svoju 22. titulu karijeri.

Prvi igrač svijeta u finalu čeka pobjednika iz susreta između srpskog tenisača Novaka Đokovića i Amerikanca Taylora Fritza.

Machač je u četvrtfinalu srušio Carlos Alcaraza, a ovo mu je najveći uspjeh u karijeri na turniru iz Masters serije. 23-godišnjak će od idućeg tjedna biti 25. tenisač svijeta što mu je renking karijere. test

ATP Šangaj, polufinale:
Jannik Sinner (Italija, 1) – Tomaš Machač (Češka, 30) 6:4, 7:5

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!