Tenis

Đoković rutinski protiv 'mušterije', u nedjelju se bori za jubilarnu 100. titulu u karijeri

Mario Borko • subota, 12.10.2024.
Đoković rutinski protiv 'mušterije', u nedjelju se bori za jubilarnu 100. titulu u karijeri
Foto: EPA

U drugom polufinalu ATP turnira u Šangaju, Novak Đoković je i deseti put u karijeri pobijedio Amerikanca Taylora Fritza. Srpski tenisač će se u finalu boriti za svoju jubilarnu 100. titulu u karijeri, a prvu na ATP Touru ove sezone...

Nakon prvog tenisača svijeta Jannika Sinnera u finale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju plasirao se i srpski igrač Novak Đoković.

Igraj na Hrvatska - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Četvrti nositelj Đoković pobijedio je u polufinalu Amerikanca Taylora Fritza sa 6:4, 7:6 (6) čime je došao na korak do osvajanja jubilarne 100. ATP titule u karijeri. Na tom putu stoji još jedino Sinner koji je ranije u polufinalu nadigrao Čeha Tomaša Machača sa 6:4, 7:5.

Prije Šangaja Đoković je tijekom 2024. godine igrao jedino finale Wimbledona, gdje ga je pobijedio Španjolac Alcaraz, a vrlo brzo nakon toga isti su se igrači nadmetali u finalu Olimpijskih igara u Parizu gdje je slavio Đoković.

Fritz je imao dobru priliku odvesti polufinale protiv Đokovića u treći set, ali je propustio 0:30 na servisu srpskog tenisača kod vodstva 6:5, a onda i prokockao 5-3 vodstvo u tie-breaku drugog seta te time izgubio i deseti put u isto toliko mečeva protiv Đokovića.

Finalisti Šangaja su dosad igrali sedam puta međusobno te Đoković protiv Sinnera vodi s minimalnih 4-3.

ATP Šangaj, polufinale:
Novak Đoković (Srb/4) - Taylor Fritz (SAD/7) 6:4, 7:6 (6)
Jannik Sinner (Ita/1) - Tomaš Machač (Češ) 6:4, 7:5

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!