Nogomet

Austrijanci u Linzu dočekuju lidera skupine 3 Lige B Lige nacija i žele ga preskočiti

Branimir Korać • nedjelja, 13.10.2024.
Austrijanci u Linzu dočekuju lidera skupine 3 Lige B Lige nacija i žele ga preskočiti
Foto: EPA

U četvrtom kolu skupine 3 Lige B Lige nacija Austrija u Linzu igra protiv Norveške. Norvežani su na vrhu skupine, ali Austrija ih poobjedom u ovom susretu može dostići...

Vrlo zanimljiva situacija je u skupini 3 Lige B Lige nacija. Na vrhu su Norvežani sa sedam bodova, a slijede ih Austrija i Slovenija s po četiri osvojena boda.

Igraj na Austrija - Norveška na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izgleda vrha množe se promijeniti nakon današnjih susreta. Austrija pobjedom može prestići Norvešku i doći na vrh, a ukoliko i Slovenija upiše pobjedu, bit će vrlo zanimljivo uoči posljednja dva kola u koja bi sve tri reprezentacije ušle s istim brojem bodova.

U Ligu A Lige nacija prvoplasirani iz skupine prolazi izravno, drugoplasirani će morati igrati kvalifikacije za prolaz dok trećeplasirani mora u kvalifikacije za ostanak u Ligi B tako da su sve tri opcije otvorene za sve tri momčadi. Kazahstan je na dnu i on je autsajder skupine.

U trećem kolu Austrijanci su izgledali jako dobro, ugostili su Kazahstan i upisali su visoku pobjedu 4:0. U prva dva kola uzeli su samo bod i ovo je bio ohrabrujuć nastup za Rangnickove izabranike. Strijelci su bili Baumgartner, Lienhart, Sabitzer i Seidl.

Norveška se pak mučila u prvom kolu kod Kazahstana i nije ga uspjela svladati, ostalo je 0:0, ali nakon toga je upisala dvije vrijedne pobjede protiv Austrije (2:1) i Slovenije (3:0) uz tri gola Erlinga Haalanda.

Haaland je bio ključ pobjede u ta dva susreta, dva puta zabio je Slovencima, a Austrijancima je zabio u 80. minuti za konačnih 2:1. Riječ je o jednom od najopasnijih napadača današnjice koji će stvarati dosta problema i u ovom susretu.

Što su rekli

Ralf Rangnick, izbornik Austrije: "Sve je na nama. Ako uđemo u utakmicu hrabro i agresivno, bit će to uzbudljiv susret u kojem ćemo definitivno imati šanse. Ključ je u tome da budemo koncentrirani i uspješniji u osvajanju drugih lopti, to će nam pomoći da stvorimo više prilika za pogotke. Pobjeda je osnovni cilj, ona bi nas dovela na vrh ljestvice i olakšala posao u nastavku natjecanja."

Stale Solbakken, izbornik Norveške: "Morat ćemo se snažno boriti, dobro se vraćati u fazu obrane i sve napraviti da ostanemo na vrhu ljestvice. Vrlo je važno da ostanemo neporaženi i vratimo se kao lideri u Oslo. Austrija je vrlo kvalitetna i znam da će istrčati sa sjajnom postavom. Moglo bi biti problema u branjenju nekih taktičkih postavki Austrijanaca, ali pokušat ćemo ih neutralizirati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Linz, Raiffeisen Arena, 20:45

Sudac: Tamas Bognar (Mađarska)

Nedostaju

Austrija: Max Wöber, Kevin Danso (ozljede)

Norveška: Martin Odegaard (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prvom susretu u Oslu Norveška je slavila s 2:1. Povela je golom Felixa Myhrea, a do odmora je izjednačio Marcel Sabitzer. U 80. minuti Erling Haaland donio je pobjedu Norvežanima.

Prognoza

Austrija je u Linzu favorit i bliže je pobjedi nego Norveška, ali kada igraš protiv Haalanda i Sorlotha, moraš biti oprezan bez obzira što im nedostaje sjajni Odegaard. test

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan-:-Slovenija
Austrija-:-Norveška
1Norveška 35:1+47
2Austrija 36:3+34
3Slovenija 34:404
4Kazahstan 30:7-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan-:-Slovenija
Austrija-:-Norveška
1Norveška 35:1+47
2Austrija 36:3+34
3Slovenija 34:404
4Kazahstan 30:7-71

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!