Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3, 4. kolo, 13.10.2024, 15:00 h
Kazahstan
Kazahstan 0:1 Slovenija
Slovenija

Jan Mlakar strašnim golom donio Slovencima veliku pobjedu

Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Jan Mlakar strašnim golom donio Slovencima veliku pobjedu
Foto: EPA

U prvom nedjeljnom terminu Lige nacija Slovenija je na dalekom gostovanju stigla do minimalne pobjede i tako osigurala minimalno treće mjesto u svojoj skupini. Susjedima je pobjedu donio bivši napadač Hajduka prekrasnim pogotkom...

Težak poraz u Norveškoj nije uzdrmao izabranike Matjaža Keka. Slovenci prije toga gotovo godinu dana nisu izgubili utakmicu, ali nije im trebalo dugo da se vrate na pobjedničke staze. Sjeverni susjedi u nedjelju su gostovali u dalekom Kazahstanu i slavili s minimalnih 0:1.

Igraj na utakmice Lige B Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjedu im je donio bivši napadač Hajduka, kojeg se i ovog ljeta povezivalo s povratkom na Poljud, Jan Mlakar. U očekivano tvrdoj utakmici bez prevelikih prilika, Slovenci su do pobjedničkog pogotka došli zahvaljujući Mlakarovoj majstoriji.

U 55. minuti Andraž Šporar je spustio jednu dugu loptu za Benjamina Šeška koji ju je odložio na stranu i odvukao svog igrača, Erik Janža je to lijepo prepoznao i povratnom loptom pronašao usamljenog Jana Mlakara koji s nekih 18 metara od grede neobranjivo pogađa za vodstvo.

Kazahstanci do kraja utakmice nisu uspjeli ugroziti vrata Jana Oblaka. Šeško je u 63. minuti nakon lijepe solo akcije pogodio vratnicu, a Slovenci su imali sreće u prvom dijelu kada je Abat Aimbetov u 17. minuti također pogodio gredu.

Slovenija je pobjedom skočila na sedam bodova i trenutno je izjednačena s Norveškom koja kasnije večeras gostuje kod Austrije. Austrijanci su na četiri boda, a Kazahstanci su ostali na jednom i vrlo teško će izboriti ostanak jer Sloveniju više ne mogu prestići.

Slovenci u studenom dočekuju Norvešku i za kraj gostuju kod Austrije. Pobjednik skupine izborit će plasman u Ligu A Lige nacija, drugoplasirani igra kvalifikacije za ulazak u Ligu A s jednom od trećeplasiranih ekipa Lige A, trećeplasirani razigrava s drugoplasiranima iz Lige C za ostanak u Ligi B, a posljednji ispada u Ligu C.

Bila je ovo četvrta pobjeda Slovenija nad Kazahstanom od ožujka 2023. godine. test

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan0:1Slovenija
Austrija-:-Norveška
1Norveška 35:1+47
2Slovenija 45:4+17
3Austrija 36:3+34
4Kazahstan 40:8-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan0:1Slovenija
Austrija-:-Norveška
1Norveška 35:1+47
2Slovenija 45:4+17
3Austrija 36:3+34
4Kazahstan 40:8-81

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!