Futsal Hrvatski Superkup, polufinale, 13.10.2024, 16:30 h
Olmissum 4:3 Square

Hat-trick Barbarića! Olmissum si zakomplicirao život, ali ipak postao prvi finalist Superkupa

Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Hat-trick Barbarića! Olmissum si zakomplicirao život, ali ipak postao prvi finalist Superkupa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U prvoj polufinalnoj utakmici Superkupa Olmissum je nadigrao dubrovački Square. Susret su obilježili bizarni golovi i velika prednost Omišana koju su skoro prokockali, ali su na kraju ipak došli do finala...

U Sutinskim vrelima odigrana je prva polufinalna utakmica Hrvatskog malonogometnog superkupa. U susretu s puno golova Olmissum je bio bolji od dubrovačkog Squarea s 4:3. Omišani su na poluvremenu imali vodstvo od 4:1, ali su ga u nastavku zamalo prokockali.

Igraj na futsal utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrač utakmice bio je David Barbarić koji je postigao hat-trick već u prvom dijelu. Prvi gol, u 13. minuti, bio je posebno impresivan, Barbarić se oslobodio svog čuvara s devet metara neobranjivo lijevom nogom pogodio u prvi kut.

Minutu kasnije već je 2:0. Olmissum je brzo izveo udarac iz kuta, Barbarić je ostao sam, snažno je pucao, a lopta se odbila i završila u mreži. Sve se u polufinalu odvijalo vrlo brzo pa je tako Jukka Kytölä u istoj minuti oduzeo loptu oko sredine igrališta, na svojoj polovici, povukao, izdržao duel i zabio za 2:1.

Dubrovčani su odlučili izgubiti na bizaran način pa je tako u 17. minuti Zoran Primić izašao s gola, netko od njegovih suigrača pokušao je pucati s centra igrališta, ali je pogodio Barbarića u bloku, a od njega se lopta odbila u gol jer se Primić nije stigao vratiti.

U 18. vratar Olmissuma Vinko Rozga zabio je s gola na gol i na poluvrijeme se otišlo vodstvom Omišana od 4:1.

Već u trećoj minuti nastavka Kytölä vraća Square u život, lijepom akcijom i završnicom, a u 33. minuti odlučili su i Omišani pokloniti pogodak svojim protivnicima. Na dugu loptu Dubrovčana istovremeno su izišli Kustura i Rozga, a njihov nesporazum iskoristio je Dudu koji je loptu ugurao u praznu mrežu.

Ipak, Olmissum je do kraja uspio zadržati prednost i tako izboriti finale u kojem će igrati s boljim u ogledu Futsal Dinama i Futsal Pule. test

Hrvatski malonogometni superkup:
Olmissum – Square 4:3

Futsal Hrvatski Superkup

polufinale

Olmissum4:3Square
Futsal Dinamo3:2Stanoinvest Futsal Pula

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Futsal Hrvatski Superkup

polufinale

Olmissum4:3Square
Futsal Dinamo3:2Stanoinvest Futsal Pula

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!