Nogomet

Austrijanci razbili Haalandovu Norvešku i potpuno zakomplicirali skupinu, Grčka nastavila savršen niz

Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Austrijanci razbili Haalandovu Norvešku i potpuno zakomplicirali skupinu, Grčka nastavila savršen niz
Foto: EPA

U nedjelju od 20:45 na rasporedu su bile tri utakmice Lige nacija. U Ligi B Austrija je do vrha napunila mrežu Norveške i tako maksimalno zakomplicirala situaciju u njihovoj skupini. Grčka je nakon Engleske pobijedila i Irsku, a Farski otoci i Latvija su remizirali...

Bez obzira na to što u nedjelju nitko iz Lige A Lige nacija nije bio u akciji, uzbuđenja nije nedostajalo. Austrija je s 5:1 ponizila Norvešku i sada u grupi 3 tri reprezentacije imaju po sedam bodova. Grčka je u grupi 2 protiv Irske stigla do četvrte pobjede zaredom, a za to joj je bio dovoljan jedan pogodak.

Igraj na utakmice Lige B Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Ligi C Farski Otoci i Latvija su remizirali i tako Sjevernu Makedoniju još malo pogurali prema promociji.

Norveška je razbila Sloveniju s 3:0 i u Linz je stigla s velikim nadama, ali kući odlazi ponižena. Izabranici Ralfa Rangnicka potpuno su nadigrali Skandinavce i tako im uzvratili za poraz u Oslu prije mjesec dana.

Marko Arnautović efektno je zabio u osmoj minuti za vodstvo 1:0, a u 39. nakon ubačaja Juliana Ryersona iz prekida, Patrick Pentz je “zaplivao“, a Alexander Sorloth zabija za 1:1.

U drugom dijelu na terenu se pojavila samo jedna reprezentacija. U 49. minuti Andreas Hanche-Olsen radi nespretan kazneni udarac kojeg je Arnautović mirno realizirao i tako se još malo približio Toniju Polsteru koji je s 44 gola najbolji strijelac u povijesti Austrije, napadač Intera sada je na 39.

U 58. Austrija odlazi na 3:1, Roman Schmid je ubacio iz kuta, a Philipp Lienhart je bio najviši u skoku. Tada na scenu stupa Marcel Sabitzer koji je u 62. najprije asistirao Stefanu Poschu, a onda i Michaelu Gregoritschu za konačnih 5:1.

Austrija je sada vodeća u skupini sa sedam bodova, Slovenija i Norveška također imaju sedam bodova i do kraja nas očekuje vrlo neizvjesna utrka za prva dva mjesta. Austrijanci su favoriti jer idu u goste Kazahstanu, a onda dočekuju Sloveniju koja će prije toga ugostiti Norvešku.

Grčka je šokirala Englesku na Wembleyju, a sada je tu senzaciju potvrdila očekivanom pobjedom protiv Irske u Pireju. Grci su do vodstva stigli u 48. minuti, nakon lijepe akcije još je ljepše pogodio Anastasios Bakasetas s vrha 16 metara neobranjivo u gornji desni kut.

Grci su do kraja igrali “grčki“, u prvom su dijelu imali 75 posjeda lopte, a u drugom su nakon gola Irskoj prepustili 64 posto posjeda. To im se nije obilo u glavu, a u 91. minuti Petros Mantalos je potvrdio pobjedu.

Vratar Liverpoola Caoimhin Kelleher predao je, na nekih 30 metara od gola, loptu u noge grčkom veznjaku koji ga je prošao i poslao je u praznu mrežu.

Grci su nakon četiri kola savršeni s četiri pobjede, 12 bodova i gol razlikom 9-1. U studenom u goste dolazi Engleska i ostane li Grčka neporažena u tom susretu osigurala bi promociju u Ligu A.

Farski otoci i Latvija podijelili su bodove u grupi 4 Lige C Lige nacija. Farani su poveli u 40. minuti preko Hanusa Sorensena, a Latvijce je u 69. spasio Dario Sits.

Sjeverna Makedonija s deset je bodova na vrhu skupine i s tog je mjesta može srušiti samo Latvija ako je pobjedi s tri razlike u Skopju i nakon toga sruši Armeniju. To baš i nije izgledan scenariji, nego će se Latvijci s, Farani s tri i Armenci s četiri boda boriti za drugo mjesto. test

FOTO: EPA/GINTARE KARPAVICIUTE

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan0:1Slovenija
Austrija5:1Norveška
1Austrija 411:4+77
2Slovenija 45:4+17
3Norveška 46:607
4Kazahstan 40:8-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kazahstan0:1Slovenija
Austrija5:1Norveška
1Austrija 411:4+77
2Slovenija 45:4+17
3Norveška 46:607
4Kazahstan 40:8-81

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!