Nogomet

BiH protiv ravnopravnog protivnika traži prvu pobjedu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 14.10.2024.
BiH protiv ravnopravnog protivnika traži prvu pobjedu
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina večeras će na Bilinom Polju ugostiti još jednu reprezentaciju. Nakon poraza od Njemačke prije tri dana, sada je čeka susret protiv Mađarske...

U razmaku od samo nekoliko dana Bilino Polje u Zenici ugostit će još jednu utakmicu Lige nacija. Bosna i Hercegovina večeras će od 20:45 sati biti domaćin reprezentaciji Mađarske, a njihov će dvoboj suditi engleski sudac Anthony Taylor.

Igraj na BiH - Mađarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već neko vrijeme traje niz Bosne i Hercegovine bez pobjede, a na njega je stigao i poraz od Njemačke prije tri dana. Dva puta poentirao je Deniz Undav, još tri pogotka Elfa poništena, a poraz i dramatiku u završnici donio je zgoditak Edina Džeke, no više od toga nije išlo. Zmajevi su ostali na dnu ljestvice sa samo jednim osvojenim bodom.

On je stigao upravo protiv Mađarske u rujnu kada je dvoboj u Budimpešti završio bez pogodaka. Izbornik Sergej Barbarez i dalje je u potrazi za prvom pobjedom na klupi reprezentacije, a osvajanje sva tri boda daje momčadi šansu završiti na trećem mjestu skupine 3 što bi na kraju moglo biti itekako bitno. jer nudi mogućnost baraža za ostanak u najvišem rangu.

S obzirom na to da u posljednjem reprezentativnom ciklusu BiH još mora gostovati kod Njemačke i Nizozemske, jasno je da danas bodove jednostavno mora osvojiti, ako se ne želi ekspresno vratiti u B Ligu nacija. Podsjetimo, posljednju pobjedu upisala je još 13. listopada prošle godine protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Mađarska je bila na rubu domaće pobjede protiv Nizozemske prije tri dana. Vodila je pogotkom Rolanda Sallaija, u 79. minuti ostala s igračem više nakon isključenja Virgila van Dijka, ali četiri minute kasnije Denzel Dumfries rastužio je Puškaš Arenu, donio vrijedan bod Oranjama i Mađare ostavio na "samo" dva.

Bio je to drugi uzastopni remi Mađara, nakon spomenutog protiv BiH bez pogodaka, ali i nakon poraza od Njemačke s čak 5:0. Podsjetimo, Mađari su ove godine samo protiv Kosova (2:0) i Izraela (3:0) u prijateljskim utakmicama postigli više od jednog pogotka na susretu, a taj niz nastavljen je i prije tri dana. Nadaju se da bi im se večeras taj segment mogao otvoriti.

Kod Bosne i Hercegovine neće nastupiti Ermedin Demirović i Adrian Leon Barišić zbog žutih kartona, dok Mađare muče ozljede. U kadru ne bi trebalo biti: Milosa Kerkeza, Loica Nega i Krisztofera Horvatha.

Što su rekli

Sergej Barbarez, izbornik BiH: "Ova utakmica i ovaj duel su ključni. Dodatna motivacija je ostvariti pobjedu, ali moramo biti realni i mimo optimizma, koliko god se nadali. Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat. Trebamo pripremiti kao ćemo igrati, a onda ćemo na megdan i pokušati napraviti iskorak. Rekao sam da je motiv možda veći protiv Njemačke, ali ja to gledam kao jednu od osam utakmica u godini. Meni će protiv Mađarske biti teže."

Marco Rossi, izbornik Mađarske: "BiH je igrala dobro protiv Njemačke, posebno u drugom poluvremenu, stvorili su joj dosta problema. Poštujemo je, ali tu smo došli igrati. U ovoj skupini imamo dvije jake reprezentacije i dvije na nešto nižoj razini. Ova će utakmica biti izjednačena i statistika ravnomjerna."

Mjesto, vrijeme, suci

Bilino Polje, Zenica, 20:45

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Nedostaju

BiH: Demirović, Barišić (kartoni)

Mađarska: Kerkez, Nego, Horvath (ozljede)

Zadnji susret

Dvoboj u Budimpešti prije mjesec dana završio je remijem bez pogodaka.

Prognoza

Kao i u prethodnom dvoboju, večeras bi nas trebala čekati izjednačena utakmica s manjim brojem pogodaka. Teško je reći tko će doći do pobjede. test

FOTO: EPA/NIDAL SALJIC

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Mađarska
Njemačka-:-Nizozemska
1Njemačka 39:3+67
2Nizozemska 38:5+35
3Mađarska 31:6-52
4Bosna i Hercegovina 33:7-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Mađarska
Njemačka-:-Nizozemska
1Njemačka 39:3+67
2Nizozemska 38:5+35
3Mađarska 31:6-52
4Bosna i Hercegovina 33:7-41

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!