Nogomet

BiH pred vratima ispadanja u Ligu B, Njemačka osigurala četvrtfinale Lige nacija

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2024.
BiH pred vratima ispadanja u Ligu B, Njemačka osigurala četvrtfinale Lige nacija
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Odigrani su susreti četvrtog kola Lige A Lige nacija u skupinama 2 i 3, a dobili smo i prvog putnika u četvrtfinale. Njemačka je osigurala mjesto među osam nakon što se odvojila na vrhu svoje skupine. Pred vratima ispadanja u Ligu B su BiH i Izrael...

Bosna i Hercegovina upisala je novi poraz i sve je izglednije da će preseliti u Ligu B Lige nacija. Nakon četiri odigrana kola nalazi se na dnu skupine i da izbjegne ispadanje u Ligu B, morala bi slaviti u Njemačkoj i protiv Nizozemske što se trenutno ne čini izglednim.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I Mađarska se počastila u Zenici i uzela sva tri boda čime je ostala u igri za jedno od prva dva mjesta u skupini.

Dvostruki strijelac bio je Dominik Szoboszlai koji je prvo pogodio u 38. minuti, a onda i u 50. minuti iz kaznenog udarca.

Osijekov Nail Omerović odradio je drugo poluvrijeme umjesto Jusufa Gazibegovića.

Njemačka je osigurala prolaz u četvrtfinale domaćom pobjedom protiv Nizozemske. Slavila je s 1:0 i ima pet bodova prednosti nad Nizozemskom i Mađarskom koje u posljednja dva kola još jednom moraju igrati međusobno.

Pogodak za pobjedu postigao je Jamie Leweling kojem je ovo bio debi za reprezentaciju. Napadač Stuttgarta tako je preuzeo ulogu junaka susreta nakon što je njegov klupski kolega Deniz Undav to bio u prošlom kolu u Zenici.

Blizu prolazu došla je Italija koja je učvrstila prvo mjesto u svojoj skupini pobjedom protiv Izraela 4:1. Izrael definitivno ne može do četvrtfinala i veliki je kandidat za put u Ligu B.

Kvalitetniji Talijani uvjerljivo i lako su došli do pobjede protiv Izraela u Udinama, uz dva pogotka onog koji rijetko dolazi do pogodaka, Giovannija Di Lorenza. Osim njega strijelci su bili i Matteo Retegui i Davide Frattesi.

Jedini pogodak za Izrael postigao je Mohammad Abu Fani koji je u 66. minuti privremeno smanjio zaostatak na 2:1.

Važnu pobjedu u borbi za četvrtfinale Lige nacija upisala je Francuska koja je s 2:1 bila bolja od Belgije u gostima. U intenzivnom dvoboju Belgija je mogla i do boda, ali nije iskoristila svoje prilike.

U 23. minuti Belgija je imala veliku priliku iz kaznenog udarca, ali Youri Tielemans nije bio precizan da bi kazna uslijedila deset minuta kasnije kada Kolo Muani zabija baš iz kaznenog udarca za 1:0.

U završnici prvog dijela Lois Openda je izjednačio na 1:1, ali u 62. minuti Kolo Muani je ponovno precizan i vraća Francusku u vodstvo.

Od 76. minute Francuska je igrala bez isključenog Aureliena Tchouamenija, no nije pomoglo Belgiji da dođe do poravnanja. test

Liga nacija, Liga A, četvrto kolo:
Bosna i Hercegovina - Mađarska 0:2
Njemačka - Nizozemska 1:0
Italija - Izrael 4:1
Belgija - Francuska 1:2

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Belgija1:2Francuska
Italija4:1Izrael
1Italija 411:5+610
2Francuska 49:5+49
3Belgija 46:7-14
4Izrael 44:13-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Belgija1:2Francuska
Italija4:1Izrael
1Italija 411:5+610
2Francuska 49:5+49
3Belgija 46:7-14
4Izrael 44:13-90

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!