Nogomet

Turci slavili u sjajnom susretu u Reykjaviku, Prosinečki niže poraze na klupi Crne Gore

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2024.
Turci slavili u sjajnom susretu u Reykjaviku, Prosinečki niže poraze na klupi Crne Gore
Foto: EPA

U Ligi B Lige nacija odigrani su susreti četvrtog kola u dvije skupine. Turska se približila prolasku u Ligu A dok je Crna Gora nadomak ispadanja u Ligu C...

Pobjedom na Islandu Turska je u najmanju ruku osigurala kvalifikacije za Ligu A. Nalazi se na vrhu skupine s deset bodova, ima dva boda više od Walesa i šest više od Islanda uz bolji međusobni omjer.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u trećoj minuti Islanđani su poveli golom Orrija Oskarssona i do odmora nije bilo promjena, a onda je u drugom dijelu nastao pravi show. Čak pet pogodaka, promašeni kazneni udarac, pregršt prilika i u konačnici pobjeda Turaka.

Turci su došli do preokreta do sredine drugog dijela golovima Irfana Kahvecija i Hakana Calhanoglua, ali Island se vratio u 83. minuti preko Andrija Gudjohnsena. No Turska je ipak u završnici susreta zasluženo došla do pobjede golovima Arde Gulera u 88. i Kerema Akturkoglua u 95. minuti.

Robertu Prosinečkom nikako ne ide na klupi Crne Gore. Upisao je šesti uzastopni poraz, ovaj putu gostima kod Walesa s 1:0 čime je Crna Gora vrlo blizu izravnoj selidbi u Ligu C Lige nacija.

Koliko je Prosinečki bio zadovoljan nastupom u prvom poluvremenu, najbolje govori podatak da je promijenio četvoricu igrača na odmoru, no nije bilo nekih velikih promjena na travnjaku, Wales je slavio pogotkom Harryja Wilsona iz kaznenog udarca.

Vrlo je neizvjesno u skupini 1 gdje su razlike male. Česi su na vrhu ljestvice, a posljednjeplasirana Ukrajina zaostaje samo tri boda.

Ukrajinci su u Wroclawu ugostili Češku i remizirali 1:1. Češka je prva došla do pogotka, povela je u 18. minuti golom Lukaša Červa, ali Ukrajina se vratila početkom drugog dijela preko Artjoma Dovbika.

Albanija je pobjedom kod Gruzije 1:0 zakomplicirala situaciju u skupini. Pobjednički gol postigao je početkom drugog dijela Kristjan Asllani na asistenciju bivšeg igrača Lokomotive Indrita Tucijatest

Liga nacija, Liga B, četvrto kolo:
Island - Turska 2:4
Wales - Crna Gora 1:0
Ukrajina - Češka 1:1
Gruzija - Albanija 0:1

FOTO: EPA/STR

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Gruzija0:1Albanija
Ukrajina1:1Češka
1Češka 47:707
2Gruzija 45:3+26
3Albanija 43:4-16
4Ukrajina 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Gruzija0:1Albanija
Ukrajina1:1Češka
1Češka 47:707
2Gruzija 45:3+26
3Albanija 43:4-16
4Ukrajina 45:6-14

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!