Nogomet

Srbija kod ozljedama desetkovane Španjolske traži senzaciju

Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Srbija kod ozljedama desetkovane Španjolske traži senzaciju
Foto: EPA

U utorak završava listopadska reprezentativna akcija. U Ligi A Lige nacija na rasporedu su četiri utakmice. Branitelji naslova u ovom natjecanju i aktualni europski prvaci Španjolci u Cordobi dočekuju Srbiju koja je jedina uspjela ostati neporažena od Furije u posljednjih 12 utakmica...

Večeras od 20:45 Španjolska će u Cordobi ugostiti Srbiju. Srbi su na otvaranju Lige nacija u Beogradu zadržali nulu protiv aktualnih prvaka Europe i tako napravili ono što na Euru nikome nije uspjelo. U Španjolskoj će to jako teško ponoviti, ali Orlovi dolaze puni samopouzdanja nakon što su napokon srušili Švicarsku.

Igraj na Španjolska - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolske je posljednje dvije godine uz aktualne svjetske prvake Argentince najbolja reprezentacija na svijetu. Potvrdila je to na Euru kojeg je osvojila sa savršenih sedam pobjeda, od čega ih je četiri bilo protiv top deset reprezentacija, a peta je stigla protiv domaćina Njemačke koja po kvaliteti također pripada u to društvo.

Luis De La Fuente je u manje od dvije godine na klupi osvojio Ligu nacija i Euro, a na tome sigurno ne planira stati. Španjolci su i u novom izdanju Lige nacija na putu prema nokaut fazi. Nakon remija u Beogradu, pobijedili su u gostima Švicarsku s 1:4 bez obzira na to što su od 20. minute igrali s igračem manje.

Prije tri dana u tvrdoj su utakmici s minimalnih 1:0 slavili protiv Danske koja je uspješno odolijevala napadima Furije do 79. minute. Alvaro Morata je u toj utakmici promašio čak tri velike prilike, a Španjolcima nedostaju Dani Olmo, Robin Le Normand. Unai Simon, Dani Carvajal, Rodri i Lamine Yamal koji su činili okosnicu u Njemačkoj.

S druge strane Srbija se nakon neuspjeha na Euru polako diže. Remi protiv Španjolske sigurno je bio veliki vjetar u leđa, a nije ga zaustavio ni neugodan poraz u Danskoj. Srbi su u subotu napokon srušili Švicarsku koja ih je izbacila s prethodna dva svjetska prvenstva.

Srbi su u toj utakmici prepustili loptu Švicarcima koji su imali čak 70 posjeda u prvom dijelu, ali Srbi su tik prije odmora stigli do vodstva autogolom Nica Elvedija. Švicarci su nastavili dominirati, ali genijalnost Aleksandra Mitrovića u 61. minuti dala je Srbiji nedostižnu prednost.

Kad je Breel Embolo u 72. promašio kazneni udarac, bilo je jasno da će Švicarci biti primorani potpisati kapitulaciju protiv reprezentacije koju su do sad dva puta dramatično pobijedili.

Srbi s četiri boda mirno plove prema ostanku i nadaju se da se možda mogu ugurati u borbu za jedno od prva dva mjesta. Španjolci su na sedam bodova, Danci na šest, a Švicarska na nula. Nakon četvrtog kola bit će sve jasnije, naizgled mirna situacija mogla bi se u potpunosti zakomplicirati.

Što su rekli

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Protiv Španjolske možete igrati drugačije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom na to da i mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema. Ako nabrojim igrače koji nisu s nama, onda ćete znati o čemu pričam. Pobjeda protiv Švicarske nam je puno značila za samopouzdanje. Konačno smo ih nakon dva poraza na velikim natjecanjima uspjeli pobijediti, mislim da je to pravi način da vratimo samopouzdanje naciji i vjerujem da možemo igrati dobra utakmica i sutra"

Lus De La Fuente, izbornik Španjolske: "Bit će to teška utakmica, jer Srbiji sutra treba dobar rezultat. Svi njihovi igrači igraju u velikim europskim ligama i već smo mogli vidjeti njihovu kvalitetu. Srbija nema ništa s Danskom. To je momčad koja puno trči i igra u kontranapadu. Pred nama je utakmica u kojoj ćemo morati biti pametni i puno se odricati. Oni su fizički vrlo jaki i taktički uigrani. Morat ćemo se potruditi i inspirirati da damo sve od sebe. Nema malih ili slabi protivnici u ovom natjecanju, sve igre koje zahtijevaju da budeš najbolji što možeš"

Mjesto, vrijeme, sudac

Cordoba, Estadio Nuevo Arcángel, 20:45

Sudac: Daniel Stefanski (Poljska)

Prošli dvoboj

Bit će ovo treći ogled ovih dviju reprezentacija. 2012. Španjolska je slavila s 2:0, a prije mjesec dana u Beogradu završilo je 0:0.

Prognoza

Španjolska je veliki favorit i sve osim njene pobjede bilo bi veliko iznenađenje. test

FOTO: EPA/URS FLUEELER

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Španjolska-:-Srbija
Švicarska-:-Danska
1Španjolska 35:1+47
2Danska 34:1+36
3Srbija 32:204
4Švicarska 31:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Španjolska-:-Srbija
Švicarska-:-Danska
1Španjolska 35:1+47
2Danska 34:1+36
3Srbija 32:204
4Švicarska 31:8-70

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!