Nogomet

Škoti se nadaju da će se sreća napokon okrenuti na njihovu stranu, ali Ronalda to ne zanima

Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Škoti se nadaju da će se sreća napokon okrenuti na njihovu stranu, ali Ronalda to ne zanima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Večeras od 20:45 u skupini 1 Lige A Lige nacija Hrvatska gostuje u Poljskoj, a Portugal ide na noge Škotima koji su još uvijek bez bodova. Portugalci su stopostotni i vrlo lako već danas mogu osigurati svoje mjesto u četvrtfinalu...

Sreća je smisao života, čovjek je cijeli život u potrazi za njom, a Škoti je u prvi tri utakmice Lige nacija nisu uspjeli izazvati. Nadaju se da će se to večeras promijeniti kada na Hampden Park dolazi moćni Portugal protiv kojeg su u prvoj utakmici bili samo nekoliko minuta udaljeni od boda.

Igraj na Škotska - Portugal na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Škotska je u katastrofalnom nizu, pobijedila je samo jednu od posljednjih 15 utakmica, a upisala je čak deset poraza. Steve Clark je bez obzira na to i dalje izbornik, a ne može mu se puno toga zamjeriti nakon prva tri kola Lige nacija.

Na startu su Škoti izgubili od Poljske. Rano su pali u zaostatak od dva pogotka, ali su se odličnom igrom u drugom dijelu vratili na 2:2. Činilo se da će u potpunosti preokrenuti, ali umjesto toga u 97. minuti su poraženi iz kaznenog udarca.

Nakon toga u Portugal su putovali kao “topovsko meso“, ali nakon ranog vodstva držali su bod do 88. minute kada ime je presudio Cristiano Ronaldo. Tuga je bila velika, a još veća se dogodila na Maksimiru.

Škoti su ponovno imali vodstvo, Hrvatska je okrenula, ali u 96. minuti Škotska je izjednačila na 2:2 i činilo se osvojila prvi bod u Ligi A Lige nacija. Ipak, VAR je poništio pogodak a “hrabro srce“ je opet ostalo bez svega.

Škotskoj nedostaje velik broj igrača i teško će zaprijetiti Portugalu, ali ne treba ih otpisivati.

Portugalci su lijepo posložen stroj koji pod vodstvom Roberta Martineza bez problema pobjeđuje, a posebno reprezentacije koje nisu kvalitetom na njegovoj razini. Slabost je pokazana protiv Slovenije koja se za Portugal pokazala kao prava “crna mačka“.

Portugalci su od Slovenaca izgubili u prijateljskoj utakmici, a na Euru su ih izbacili tek nakon jedanaesteraca. Škotska igrom malo podsjeća na momčad Matjaža Keka, a to se vidjelo u Lisabonu gdje se Portugal pošteno namučio.

Cristiano Ronaldo i dalje nemilosrdno zabija. Nakon suza na Euru, u Ligi nacija se u sve tri utakmice upisao u strijelce, a ambiciozni Ronaldo na tome ne planira stati. Trenutno je na 215 nastupa, postigao je čak 133 pogotka, a ima i 45 asistencija.

Mjesto, vrijeme, sudac

Glasgow, Hampden Park, 20:45

Sudac: Lawrence Visser (Belgija)

Neće igrati

Škotska: Angus Gunn, John McGinn

Prošli dvoboj

Škotska i Portugal do sad su igrale 16 puta. Škoti su u početku bili uspješniji, ali posljednju pobjedu ostvarili su 1980. godine. U idućih sedam utakmica Portugalci imaju pet pobjeda, a dva puta su remizirali.

Prije mjesec dana u Lisabonu je Portugal slavio s 2:1.

Prognoza

Portugal je veliki favorit, ali borbeni Škoti bi mogli do boda. test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska-:-Hrvatska
Škotska-:-Portugal
1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska-:-Hrvatska
Škotska-:-Portugal
1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!