Nogomet

Hrvatska U-19 remizirala petu utakmicu zaredom, Noa Mikić pocrvenio u završnici

Mario Borko • utorak, 15.10.2024.
Hrvatska U-19 remizirala petu utakmicu zaredom, Noa Mikić pocrvenio u završnici
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

U utorak je u Poreču hrvatska reprezentacija do 19 godina odigrala posljednju utakmicu u listopadskom ciklusu, a zaključila ju je još jednim remijem. Izabranici Siniše Oreščanina u završnici su ispustili pobjedu protiv vršnjaka iz Grčke...

Poreč je za listopadske akcije ugostio hrvatsku reprezentaciju do 19 godina. Izabranici Siniše Oreščanina su u utorak protiv Grčke odigrali 1:1. Bio je to treći remi za mini Vatrene u šest dana, a peti zaredom.

Igraj na Poljska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo sporo i nezanimljivo. Grci su imali najbolju priliku koju je sjajno obranio Antonio Rajić. Drugi dio Hrvatska je otvorila na najbolji mogući način. Jakov Bilajac ukrao je loptu na centru igrališta i predao je Niki Farkašu koji odlično asistirao Filipu Živkoviću.

Igrač Osijeka je izvrsno je utrčao u prostor i mirno lijevom nogom završio akciju za vodstvo u 47. minuti. Vrlo brzo Farkaš je imao priliku utakmice, izašao je jedan na jedan s Iasonom Georgakopoulosom, ali mu je ovaj odlično obranio.

Rajić je imao nekoliko odličnih intervencija kojima je spašavao hrvatska vrata, ali i on je bio nemoćan u 79. minuti. Theodoros Delianidis ostao je sam među linijama, lijepo povukao, a Dimitrios Chatsidis se ubacio i mirno zabio za 1:1.

Rajić je nakon toga morao još jednom dobro reagirati, a Hrvatska je u minutu prije kraja susreta ostala s igračem manje. Noa Mikić je zakasnio u zatvaranju i napravio je profesionalan prekršaj posljednjeg igrača za koji je zaradio izravni crveni karton.

Možda malo i prestroga odluka, ali nakon što su Grci izveli taj slobodan udarac sudac je označio kraj utakmice tako da to isključenje nije imalo nikakav utjecaj na igru i rezultat.

Oreščaninove trupe u rujnu su remizirale s Engleskom (1:1) i Italijom (2:2), a sad su u listopadu prije Grčke remizirali s Meksikom (1:1) i Irskom (2:2).

Hrvatska je u svakoj od tih utakmica imala vodstvo, ali ga nijednom nije uspjela zadržati. U četiri utakmice primila je gol iza 75. minute, protiv Irske je bila na pragu poraza, ali se spasila u 93. minuti.

Pripreme su gotove, u studenom Hrvatska kreće s kvalifikacijama za Euro, a protivnici su Armenija, Bjelorusija i Srbija.

Utakmice se igraju u Karlovcu i Zaprešiću, a dvije najbolje reprezentacije izborit će drugi krug kvalifikacija. Treći se može nadati prolasku kao jedna od najboljih trećih, a četvrta završava svoj put. test

Prijateljska utakmica:
Hrvatska – Grčka 1:1

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 37:3+49
2Hrvatska 34:3+16
3Poljska 34:6-23
4Škotska 34:7-30

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!