Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1, 4. kolo, 15.10.2024, 20:45 h, PGE Narodowy, Varšava
Suci: Alejandro Hernandez, Jose Naranjo, Diego Sanchez Rojo; 4. sudac: Juan Luis Pulido Santana
Poljska
Poljska
Piotr Zielinski 5'
Nicola Zalewski 45'
Sebastian Szymanski 68'
3:3(2:3) Hrvatska
Borna Sosa 19'
Petar Sučić 24'
Martin Baturina 26'
Hrvatska

Nevjerojatna utakmica u Varšavi, Hrvatska preokrenula, Poljaci se vratili i uzeli bod!

Petar Jenjić • utorak, 15.10.2024.
Nevjerojatna utakmica u Varšavi, Hrvatska preokrenula, Poljaci se vratili i uzeli bod!
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je bod na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Prava golijada u Varšavi zaključena je rezultatom 3:3, a čak pet golova vidjeli smo u prvom poluvremenu...

Poljska
Poljska
Hrvatska
12
Marcin Bulka
3
Pawel Dawidowicz
(do 38')
5
Jan Bednarek
7
Kacper Urbanski
8
Jakub Moder
(do 62')
10
Piotr Zielinski
(do 73')
11
Karol Swiderski
(do 62')
13
Jakub Kaminski
14
Jakub Kiwior
20
Sebastian Szymanski
21
Nicola Zalewski
Pričuvni igrači
2
Kamil Piatkowski
38'
9
Robert Lewandowski
62'
17
Michael Ameyaw
62'
16
Bartosz Kapustka
73'
Trener
Michal Probierz
5
(do 80')
16
(do 80')
22
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Gotovo sve što se u nogometu može vidjeti, dobili smo na dvoboju Poljske i Hrvatske u četvrtom kolu Lige nacija u Varšavi. Lijepi napadački potezi, slabi obrambeni, jedan prekrasan pogodak, ali i crveni karton, za konačnih 3:3 i podjelu bodova u glavnom poljskom gradu.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je okrenula zaostatak od 1:0 i vodila s 1:3, ali nije uspjela sačuvati sva tri boda. Vatreni sada dolaze na sedam bodova te i dalje imaju tri boda više od Poljske, ali i bolji međusobni omjer.

Poljaci su puno bolje krenuli i kaznili hrvatsku uspavanost već u petoj minuti. Krasna kombinacija Poljaka, asistencija Kacpera Urbanskog i udarac Piotra Zielinskog iskosa. Loptu je na putu do gola dirao Martin Erlić i malo prevario svog vratara Dominika Livakovića koji nije uspio obraniti.

Prvi hrvatski konkretniji izlazak prema naprijed donio je i pogodak u 19. minuti. Modrićev ubačaj iz slobodnog udarca stigao je u peterac, lopta je izbačena na 20 metara, na nju je natrčao Borna Sosa i sjajno iz voleja matirao poljskog vratara.

I onda je uslijedila sjajna dionica dvojice mladih Dinamovih igrača. U 24. minuti Martin Baturina odigrao je za Petra Sučića koji je pucao iskosa unutar kaznenog prostora u suprotni kut i zabio svoj prvijenac. Praktički već u sljedećem napadu Sučić je uzvratio Baturini asistenciju pa je i on stigao do svog prvijenca za reprezentaciju.

Smirila se igra poprilično, a tribine pune poljskih navijača utihnule. Međutim, sama završnica prvog dijela još jednom je pokazala velike oscilacije u igri jedne od ekipa, ovoga puta Hrvatske. Poljska je u 45. minuti na sličan način došla do drugog gola, kao i kod prvog.

Asistent je bio Jakub Kaminski, a Nicola Zalewski pucao je iskosa unutar šesnaesterca u suprotni kut, neobranjivo za Livakovića. Hrvatski vratar spasio je svoju momčad odmah u sljedećem napadu, zicer je imao Kaminski, ali Livaković je obranio.

U 48. minuti Matanović je izgubio loptu, koriste to Poljaci preko Zalewskog koji je sjajno prošao i izborio se za udarac, ali Livaković je obranio uz manje poteškoće. Sedam minuta kasnije sjajan udarac Luke Modrića pod gredu, ali Marcin Bulka odbio je u korner.

U naredne dvije minute vidjeli smo još dva dobra pokušaja naših. Prvo je u odličnoj poziciji bio Andrej Kramarić, ali nije pucao onako kako zna. Odmah nakon toga kombinirao je s Perišićem koji je izvrsno pucao, ali još jednom reagirao je Bulka. Nakon sat vremena igre Matanović je pucao, od bloka je lopta promijenila smjer i Bulka je odbio u korner.

Tijekom prekida Matanović je izašao iz igre, a ušao Ante Budimir. Napadač Osasune odmah je kod tog kornera bio u šansi, ali još jedna sjajna reakcija domaćeg čuvara mreže. Vratila se Poljska u 68. minuti. Robert Lewandowski je tek ušao i odmah stvorio razliku, ostavio je povratnu loptu za Sebastiana Szymanskog koji je krasno s 18 metara poentirao za 3:3. Još jedna slaba reakcija obrane.

U 76. minuti Livaković je stigao prvi do lopte i ispucao je ispred Lewandowskog kojeg je "pokupio" u prolazu. Sudac je dosudio crveni karton i isključenje za hrvatskog vratara.

Liga nacija, 4. kolo:
Poljska - Hrvatska

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska3:3Hrvatska
Škotska0:0Portugal
1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska3:3Hrvatska
Škotska0:0Portugal
1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!