Nogomet

Bivši reprezentativac nakon avantura u Engleskoj i Bugarskoj potpisao za izraelskog prvaka

Mario Borko • srijeda, 16.10.2024.
Bivši reprezentativac nakon avantura u Engleskoj i Bugarskoj potpisao za izraelskog prvaka
Foto: FaH

Simon Sluga novi je igrač izraelskog Maccabi Tel Aviva. Najtrofejniji klub u Izraelu ove sezone nastupa u Europskoj ligi, a bivši vratar Rijeke pridružio mu se kao slobodan igrač...

Član šampionske Rijeke i bivši hrvatski reprezentativac Simon Sluga pronašao je novi klub. 31-godišnji vratar bio je slobodan igrač od srpnja kad mu je završila suradnja s bugarskim Ludogorecom, a sada se priključio izraelskom prvaku Maccabi Tel Avivu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sluga je tri puta nastupio za A izabranu vrstu, a bio je jedan od trojice vratara koji su putovali na Europsko prvenstvo 2021. godine. Bivši igrač Rijeke potekao je u Jadranu, bio je u mlađim uzrasnim kategorijama Dinama, Juventusa i Verona prije nego što se preko posudba u Primorcu, Lokomotivi i Speziji izborio za mjesto prvog vratara Rijeke.

86 puta je branio riječka vrata prije nego što je u transferu vrijednom 1.7 milijuna eura otišao u engleski Luton Town za koji je skupio 94 nastupa.

U siječnju 2022. za 500 tisuća eura prodan je u Ludogorec u kojem je do sredine prošle sezone imao status prvog vratara.

Maccabi Tel Aviv je najtrofejniji izraelski klub, ima 25 naslova prvaka, posljednji je osvojio prošle sezone, a u ovoj nastupa u Europskoj ligi. Domaće utakmice igra u Beogradu, a trenutno je vodeći u prvenstvu dok je u Europi poražen od Brage i Midtjyllanda.

Trener je od srpnja Srbin Žarko Lazetić, a Sluga će se za status prvog vratara boriti s godinu dana starijim Izraelcem Roeijem Mashpatijemtest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!