Nogomet

Pogba: 'San o Svjetskom prvenstvu je tu, ali Deschamps nikome nije otvorio vrata'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 17.10.2024.
Pogba: 'San o Svjetskom prvenstvu je tu, ali Deschamps nikome nije otvorio vrata'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uskoro se na nogometne terene vraća Paul Pogba koji je bio suspendiran nakon pada na dopinškom testu. Iako nije igrao dugo, vjeruje da bi se na mogao naći na popisu francuske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo...

Francuski veznjak Paul Pogba željan je povratka nogometu nakon što mu je kazna zbog dopinga smanjena sa četiri godine na 18 mjeseci, dodavši kako sanja o nastupu za francusku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2026.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuski veznjak je u kolovozu prošle godine pao na dopinškom testu nakon što su u njegovoj krvi nađeni tragovi DHEA, tvari koja povećava udio testosterona u krvi.

Pogba je potom privremeno suspendiran, a koncem veljače ove godine izrečena mu je kazna od četiri godine.

Međutim, Pogba se žalio na presudu, a Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio je kaznu na samo godinu i pol te će moći ponovno zaigrati u ožujku iduće godine, točnije za nešto manje od šest mjeseci.

"Spreman sam vratiti se u normalu 2025. godine. Imam samo jednu želju, igrati nogomet. Realnost je da sam igrač Juvea i spremam se igrati za Juve", kazao je u razgovoru za talijanske novine Gazzetta dello Sport.

"Ne moram govoriti, teren će sve kazati, a onda će (trener) Thiago Motta prosuditi vlastitim očima, na temelju onoga što vidi. Spreman sam se odreći čak i novca da ponovno igram za Juve. Želim se vratiti", dodao je francuski veznjak koji ima ugovor s torinskom "Starom damom" do lipnja 2026.

Pogba, koji je posljednji put igrao za Juventus prije više od godinu dana u 2:0 pobjedi kod Empolija, rekao je da mu je prvotna zabrana bila najteži trenutak u karijeri.

"Bila je to vrlo teška godina i ono što je najviše boljelo je provođenje svakog dana izvan stadiona i (Juventusovog trening centra) Continassa u koji sam vodio moju djecu u školu, a da nisam mogao ući unutra trenirati ili igrati za Juventus."

"Mnogi bivši i sadašnji suigrači uvijek su me podržavali. Cuadrado me zvao svaki drugi dan i uvijek me nasmijavao. Dybala mi je slao mnogo poruka. A onda Vlahović, McKennie, Weah, Kean... Nisam očekivao toliko podrške."

Pogba je dodao da, osim što se želi vratiti u svom najboljem izdanju za Serie A, također, se želi vratiti u francusku reprezentaciju s kojom je osvojio svjetski naslov 2018. godine u Rusiji.

"San o Svjetskom prvenstvu je tu, ali Deschamps nikome nije otvorio vrata. Na meni je da ih otvorim, rekao mi je da radim", poručio je veznjak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!