Nogomet

Rijeka je na 'Kranjči' posustala u borbi za naslov, a danas traži osvetu protiv bitno slabije Lokomotive

Mario Borko • petak, 18.10.2024.
Rijeka je na 'Kranjči' posustala u borbi za naslov, a danas traži osvetu protiv bitno slabije Lokomotive
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Vraća nam se SuperSport HNL, a večeras će drugu četvrtinu prvenstva otvoriti Lokomotiva i Rijeka. Riječani su u prvom kolu do vrha napunili mrežu Lokosa, ali još uvijek su svježe rane proljetnog poraza koji ih je unazadio u borbi za naslov i prekinuo savršen niz od deset pobjeda zaredom...

Reprezentativna stanka je završila i sve je spremno za SuperSport HNL koji kreće s drugim, od četiri prvenstvena kruga, a prvu utakmicu desetog kola odigrat će večeras od 18 sati na Kranjčevićevoj Lokomotiva i Rijeka.

Igraj na Lokomotiva - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječani su još uvijek neporaženi, drugi su na tablici i s pobjedom mogu privremeno preuzeti vrh od Hajduka. S druge strane Lokomotiva je predzadnja sa samo osam bodova i mora pod hitno početi skupljati bodove.

U klubu s Kajzerice svakog je ljeta vrlo prometno i zato ne čudi da su samo dvojica igrača startala u prošlom kolu protiv Gorice, a da su u travnju igrali započeli utakmicu protiv Rijeke. “Tvornica talenata“ ne može uvijek isporučivati, a na to su se nadovezale ozljede najtalentiranijih.

Fabijan Krivak i Fran Žilinski propustit će ostatak sezone, a bez nastupa je u novoj i Ivan Canjuga. Nakon samo dva kola u prvih kola Lokomotiva je morala posegnuti za nekim iskusnijim igračima jer se čini da je ovo sezona u kojoj joj, kao i nekoliko puta do sada, slijedi borba za ostanak.

Okosnicu ekipe sad čine iskusni Domagoj Antolić, , Marko Pajač, a tu su već duže Marin Leovac i Duje Čop. Na Kajzerici su napokon dočekali eksploziju Silvija Goričana koji je u posljednje četiri utakmice upisao tri asistencija i zabio dva gola.

Dinamov Luka Vrbančić zabio je na posudbi dva kola zaredom, a istisnuo je iz prvih 11 Roberta Mudražiju koji je prošle sezone bio najbolji igrač Lokosa.

Silvijo Čabraja treba vremena kako bi stabilizirao svoju ekipu, ali ohrabruje pobjeda (2:0) protiv Gorice u prošlom kolu. Problema prije Rijeke ne nedostaje jer su trojica centralnih braniča Jon Mersinaj, Denis Kolinger i Moreno Živković nedostupni, a ozlijeđen je i Antoni Baždarić.

Kod Rijeke kadrovskih problema nema. Riječani su vrlo dobro ekipirani, otišao je velik broj igrača, ali dovedene su kvalitetne zamjene i Radomir Đalović nema nikakvih problema sa širinom.

Riječani su još uvijek neporaženi u domaćem prvenstvu, a u devet kola primili su samo jedan gol i to od Dinama u remiju 1:1. Drugoplasirani su s 19 bodova (pet pobjeda i četiri remija) i ponovno se nadaju da bi se mogli uključiti u borbu za dva trofeja kao i prošle sezone.

Izuzev poraza kod Elfsborga i blackouta protiv Olimpije, Rijeka djeluje vrlo stabilno, a vrlo je efikasna na domaćem terenu protiv “slabijih“ momčadi. U gostima to ne ide baš tako glatko pa su se Riječani na gostovanju u Varaždinu i Koprivnici morali zadovoljiti s bodom.

Đalović na raspolaganju ima tri napadača Komnena Andrića, Stipu Pericu i Dominika Dogana, a samo se Andrić do sad upisao u strijelce u prvenstvu i raspoloženi napadač Rijeci itekako nedostaje.

Marco Pašalić i Toni Fruk su na dva pogotka u prvenstvu, a najbolji strijelac iz prošle sezone Niko Janković na samo jednom. Od njih se očekuje više i vrijeme je da počnu isporučivati.

Što su rekli

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Imali smo dva tjedna, dobro smo radili, trenirali i pripremali se za utakmice koje slijede. Imali smo problema s nekim ozlijeđenim igračima, imamo i sada, a danas ćemo prvi puta bili kompletni jer su se reprezentativci tek vratili. Imamo još jedan trening i vidjet ćemo tko će biti na dispoziciji. Čeka nas teška utakmica, prošle sezone nas je Lokomotiva zaustavila u borbi za naslov. To nam treba biti dodatan motiv u utakmici u kojoj očekujem da ćemo od prve minute krenuti po pobjedu i tri boda."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 18:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Lokomotiva: Denis Kolinger (suspenzija), Fabijan Krivak, Fran Žilinski, Jon Mersinaj, Moreno Živković, Antoni Baždarić

Rijeka: Nais Djouahra, Ivan Posavec (upitan)

Zadnji susret

Rijeka je na startu sezone na Rujevici slavila s uvjerljivih 4:0. Posljednji susret na Kranjčevićevoj pripao je Lokomotivi (3:1), a prije toga Rijeka je u sedam uzastopnih utakmica bila neporažena od Lokosa (šest pobjeda, jedan remi)

Prognoza

Rijeka je favorit, ali igrom na gostovanjima ove sezone ne ulijeva povjerenje, teren će sigurno biti loš i remi se čini kao izgledan ishod. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!