Nogomet

Kulenović zabio dva gola Ajaxu, ali Kopljanici ipak pobijedili

Petar Jenjić • nedjelja, 20.10.2024.
Kulenović zabio dva gola Ajaxu, ali Kopljanici ipak pobijedili

Luka Kulenović zabio je dva pogotka u porazu svog Heraclesa na domaćem terenu protiv Ajaxa. Dvoboj je završio rezultatom 3:4...

U susretu devetog kola nizozemske Eredivisie, Ajax je stigao do nove pobjede. Kopljanici su slavili na gostovanju kod Heraclesa s 3:4, a velike probleme tijekom susreta stvarao im je Luka Kulenović.

Igraj na Primeru na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski napadač prvo je zabio za vodstvo svoje momčadi u 12. minuti uz pomoć bloka, ali odgovor Ajaxa stigao je u 25. preko Davyja Klaassena. U 28. minuti stigao je novi gol u mreži gostiju, a ovoga puta poentirao je Mario Engels.

Bertrand Traore zabio je za izjednačenje u 34. minuti i tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. Wout Weghorst zabio je za preokret Ajaxa u 63. minuti, da bi na 3:3 poravnao Kulenović u 76. svojim novim pogotkom. Ipak, Weghorst je novim golom sedam minuta prije kraja.

Kulenović je tako stigao do četiri pogotka u posljednje četiri utakmice. Rođen je u Torontu 1999. godine i sa 16 godina bio na probi u Dinamu gdje se ipak nije zadržao. Promijenio je nekolicinu klubova tijekom karijere ovaj 25-godišnjak, a čini se da je u Nizozemskoj pronašao pravu formu. Osim hrvatskog, još ima državljanstva Kanade i Bosne Hercegovine.

Kulenović je odigrao cijeli susret za Heracles, kao i Josip Šutalo za pobjedničku ekipu.

U ranije odigranom susretu, Willem II i Fortuna Sittard remizirali su bez pogodaka. Alen Halilović igrao je za goste do 82. minute, Ante Erceg ušao je u igru u 71. minuti, dok Josip Mitrović nije nastupio. test

Eredivisie, 9. kolo:
Heracles - Ajax 3:4
Willem II - Fortuna Sittard 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!