Nogomet

Brekalo se nakon suspenzije vratio pogotkom za pobjedu Kasimpaše

Mario Borko • nedjelja, 20.10.2024.
Brekalo se nakon suspenzije vratio pogotkom za pobjedu Kasimpaše
Foto: Mario Strmotić/HINA

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo nakon četveromjesečne avanture u Hajduku otišao je na novu posudbu iz Fiorentine. Trenutno je u turskoj Kasimpaši, a u nedjelju je zabio prvijenac za pobjedu na gostovanju kod Alanyaspora...

Posljednje dvije godine karijera Josipa Brekala ide silaznom putanjom, nekad jedan od najvećih Dinamovih talenata koji je za A reprezentaciju prije 24. rođendana skupio 33 nastupa, trenutno je u procesu traženja forme u turskoj Kasimpaši, a čini se da su stvari napokon krenule u dobrom smjeru.

Igraj na utakmice turske Super Lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brekalo je u Tursku stigao početkom rujna na posudbu iz Fiorentine, a u drugom nastupu je zaradio izravni crveni karton zbog kojeg je bio suspendiran na dvije utakmice pa je, s obzirom na to da je u međuvremenu bila i reprezentativna pauza, bez utakmice bio gotovo mjesec dana.

Čini se da bivši igrač Dinama i Hajduka ima povjerenje trenera pa je u nedjelju bio starter na gostovanju kod Alanyaspora, a u 34. minuti upisao se u strijelce.

Kasimpaša je povela već u drugoj minuti pogotkom Mportadha Ben Ouanesa, a Brekalo, koji je startao na lijevom krilu, zabio je drugi. Nakon udarca iz kuta dočekao je loptu na drugoj vratnici i slabijom lijevom nogom probio vratara i igrače u bloku.

Sergio Cordova vratio je Alanyaspor u igru u 66. minuti, ali gosti su uspjeli obraniti prednost i slaviti s 1:2.

Brekalo je odigrao vrlo dobru utakmicu, u novoj momčadi ima važnu ulogu, svjedoče tome čak 52 dodira s loptom i 16 izgubljenih posjeda. Zamijenjen je u 76. minuti, ali pogodak će ga sigurno zadržati u početnom sastavu i u idućem kolu.

Kasimpaša je nakon devet kola deveta s 11 osvojenih bodova, a ovo joj je bila prva pobjeda nakon tri remija u nizu. Alanyaspor je izgubio treću zaredom i trenutno je 13. devet bodova. test

Turska Superliga, deveto kolo:
Alanyaspor – Kasimpaša 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!