Nogomet

Livaja je melem za Lokomotivu, ali Čopu nije strano rušiti Hajduk! Tko će ovog puta biti igrač kola?

Mario Borko • petak, 25.10.2024.
Livaja je melem za Lokomotivu, ali Čopu nije strano rušiti Hajduk! Tko će ovog puta biti igrač kola?

Večeras kreće 11. kolo SuperSport HNL-a, a za Fantasy menadžere postoji puno zanimljivih opcija s obzirom na to da tri vodeće momčadi igraju kod kuće. Ipak, treba biti oprezan jer njihovi protivnici bi ipak mogli biti zahtjevniji nego se čini na papir, a najbolji izbor bi mogao biti Slaven Belupo...

Tjedan je obilježila velika pobjeda Dinama protiv Red Bulla u Salzburgu, prva gostujuća u Ligi prvaka nakon 26 godina čekanja. Blještava svijetla europske pozornice se na neko vrijeme opet gase, a hrvatski prvak vraća se u domaću stvarnost u kojoj za vodećim Hajdukom zaostaje četiri boda.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon deset kola Dinamo je tek na trećem mjestu, iza Rijeke koja ima jednak broj bodova, ali bolju gol razliku. Modre nakon Europe čeka derbi protiv bivšeg kluba Nenada Bjelice Osijeka, dok je Hajduk na svom terenu veliki favorit protiv nedorečene Lokomotive.

Riječani tri utakmice u prvenstvu ne znaju za pobjedu, a Slaven Belupo i Gorica će na svom terenu protiv Šibenika, odnosno Istre 1961 tražiti nužne bodove za bijeg s dna ljestvice.

SuperSport HNL Fantasy se zahuktava, zagazili smo u drugu četvrtinu prvenstva i svako kolo postaje sve važnije i važnije, a u ovom se s odabirom ekipe ne smije pogriješiti.

Najvažnije je za sve igrače da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti u petak do 16:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon deset kola u vodstvu je Best49 s 572 boda. Na drugom mjestu je Ivan144 s 550, a njega jednakim brojem bodova prate NK Kamen-Ingrad 2 i Nova Zora 10.

Treba se kockati sa Slavenom i ne zaobići Livaju

Kolo u petak od 18 sati otvaraju Slaven Belupo i Šibenik, a Farmaceuti u toj utakmici jednostavno moraju pobijediti. Nakon deset kola imaju samo pet bodova, u velikoj su krizi i Mario Kovačević je svjestan da je ovo utakmica biti ili ne biti.

Ilija Nestorovski zabio je Dinamu, nije imao sreće protiv Hajduka, ali doveden je upravo kako bi rješavao utakmice poput ove protiv Šibenika i iskusni Makedonac bi to trebao dokazati. Luka Lučić i Ivan Sušak odlične su obrambene opcije kod Slavena, a Ivan Dolček je također vrijedan pažnje u ovoj utakmici.

Hajduk je posljednja dva puta izgubio na Poljudu od Lokomotive, ali sada je situacija puno drugačija. Bijeli su u naletu, počeli su rutinski pobjeđivati, a Lokosi se ipak muče i još uvijek traže pravu formu, iako su protiv Rijeke tri boda ispustili tek u nadoknadi.

Marko Livaja je u 14 utakmica protiv kluba Kajzerice zabio osam golova i upisao sedam asistencija. Igrač s najviše bodova u Fantasyju je must-have opcija za sve menadžere u 11. kolu.

Bruno Durdov je vrlo jeftin, kao i Šimun Hrgović, a treba obratiti pozornost i na Stipu Biuka koji je u Koprivnici zabio vrlo lijep pogodak.

Robert Mudražija i Duje Čop znaju kako je to rušiti Hajduk, bivši napadač Hajduka i Dinama zabio je Bijelima čak deset golova u karijeri i bit će najveća opasnost u subotu.

Rijeka ima najbolju obranu u ligi, a u subotu na Rujevici ugošćuju treću najbolju obranu i četvrtu momčad SuperSport HNL-a, Varaždin. Riječani su ogromni favoriti, ali s obzirom na to da tri utakmice zaredom nisu pobijedili, a Varaždinci konstantno igraju dobro i imaju manje bodova nego što su mogli imati, ovdje može svatko pobijediti.

Remi bez golova čini se najlogičnijim. Stjepan Radeljić zabio je prekrasne škarice Lokomotivi, donosi puno bodova i logičan je izbor, posebno s obzirom na činjenicu da je Ivan Smolčić upitan.

Toni Fruk i Marco Pašalić uvijek su opasnost, a Pašalić je protiv Bednje u kupu namjestio nišanske sprave.

Kod Varaždinaca Ivan Nekić je najveći obrambeni adut, a u izostanku Leona Belcara, Dimitar Mitrovski i Michele Šego preostaju najbolje napadačke opcije.

Dinamo je velika nepoznanica. Aktualni prvaci s vremena na vrijeme se ne pojave na utakmici pa prime četiri gola od Slaven Belupa, ali minu četiri na tablici ipak je znak za paljenje crvenog alarma, a Osijek na lijepo ispunjenom Maksimiru dovoljna motivacija za demonstraciju moči.

Neke rotacije bit će nužne, a vrijeme je da krilni napadači iskoriste svoju priliku. Marko Pjaca, Juan Cordoba, Arber Hoxha i Dario Špikić su kocka, ali netko od njih će isporučiti.

Bruno Petković još nije spreman, a Sandro Kulenović nema ništa protiv toga da dostigne Livaju na ljestvici strijelaca.

Marko Soldo i Arnel Jakupović su vrući kod Bijelo-plavih, ali nakon mučenja u Velikoj, teško je očekivati da mogu nešto ozbiljnije napraviti na Maksimiru.

Istra 1961 u Veliku Goricu dolazi u puno boljem raspoloženju od domaćina, ali novi trener Mario Carević sigurno ne želi startati s dva poraza u nizu. Ovdje remi bez golova nikoga ne bi iznenadio. Mateo Leš i Dino Štiglec najprimamljivije su opcije kod Goričana.

Kod Puležana, igrači s najviše bodova u igri su Ville Koski i Marcel Heister, a obojica su među jeftinijim opcijama u momčadi.

Sve u svemu čeka nas kolo u kojem bi trebali isporučivati klasični “sumnjivci“, a kod “manjih klubova“ treba imati sreće i odabrati nekog tko će ekplodirati i eksplodirati i eksplodirati i eksplodirati i eksplodirati i vjerojatno ponijeti titulu igrača kola.

U prethodna četiri to su redom bili Marko Soldo, Marko Vranjković, Raul Torrente i Roko Jurišić od kojih to nitko nije očekivao. test

SuperSport HNL

1Hajduk 1120:6+1427
2Rijeka 1118:4+1421
3Dinamo 1124:15+920
4Varaždin 119:7+216
5Osijek 1116:15+116
6Šibenik 119:18-912
7Istra 1961 118:18-1012
8Gorica 1111:17-611
9Lokomotiva 1111:19-89
10Slaven Belupo 1110:17-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Hajduk 1120:6+1427
2Rijeka 1118:4+1421
3Dinamo 1124:15+920
4Varaždin 119:7+216
5Osijek 1116:15+116
6Šibenik 119:18-912
7Istra 1961 118:18-1012
8Gorica 1111:17-611
9Lokomotiva 1111:19-89
10Slaven Belupo 1110:17-76

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!